Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

5 Mituri neadevarate despre casele pe structura de lemn

case-de-lemn-modele

case-de-lemn-modeleIn ultimii ani piata imobiliara din Romania s-a dezvoltat extrem de mult; referindu-ne insa in special la locuintele private, pentru o singura familie, s-a putut observa o crestere a preferintelor catre casele de lemn. Acest stil de constructie, relativ nou in spatiul romanesc (insa cu o traditie extraordinara in America si alte tari ale Europei), aduce o multime de avantaje si beneficii. Insa fara a intra in clasificari, informatii istorice sau detalii de ordin tehnic, vom prezenta in acest articol cateva dintre cele mai des intalnite preconceptii referitoare la aceste case din lemn. Fiecare din ele au fost rostite poate chiar de noi, auzite din partea altor constructori traditionali mai putin cunoscatori ai acestor tehnice ori poate in presa romaneasca. Descopera aici case pe structura de lemn disponibile intr-o varietate de dimensiuni si finisaje, realizate pe acest sistem.

  • Mitul nr. 1

Nu poti sa stii ce lemn se foloseste pentru constructia acestor case. Altfel spus, nu poti avea incredere in structura sa de baza. Lucru cat se poate de neadevarat! Constructorii autorizati, in acest domeniu, apeleaza la materiale de calitate ridicata – astfel lemnul folosit are provenienta clara si vine insotit de certificate de calitate emise de catre producator.

  • Mitul nr. 2

Nu tot lemnul utilizat in aceste case este uscat, deci nu isi va pastra forma. Din nou fals! Lemnul selectionat atent de catre constructori trebuie sa fie uscat in uscator, prelucrat si dimensionat astfel inca sa necesite un efort minim la instalare si cheltuieli mici pentru partea de finisare.

  • Mitul nr. 3

Datorita structurii din lemn, aceste case sunt predispuse atacurilor insectelor, mucegaiului, ciupercilor si sunt mai sensibile la a arde sau a fi distruse mai repede in cazul unor incendii. O preconceptie total gresita, a carei contraargument este urmatorul – respectivul lemn este tratat cu substante ce au mai multe roluri, spre a contracara exact punctele amintite in prima propozitie. Astfel, respectiva solutia aplicata pe toata suprafata lemnului, se dovedeste a fi antiinsecte, antifungii, antimucegai; in plus va avea si trasaturi de ignifugare.

  • Mitul nr. 4

Aceste case de lemn nu au o structura de incredere, realizata spre a face fata cutremurelor sau constructiei in sine. Daca vom apela la firme de incredere, vom observa insa ca nici acest lucru nu este adevarat – ele sunt ridicate pe baza unui proiect atent elaborat, calculat; structura de rezistenta, in sine, e conceputa de un inginer in structuri, pentru fiecare perete in parte. Mai mult de atat, se opteaza deseori pentru imbinari (ale lemnului) realizate cu suruburi pentru lemn zincate, cu cuie speciale de tip antismulgere (prin utilizarea pistoalelor pneumatice); zonele de intersectie sunt dublate de piese metalice (coltare de sarcina grea).

  • Mitul nr. 5

Casele de lemn nu rezista in timp. Insa chiar si casele realizate pe acest sistem constructiv, in SUA, arata ca pot fi folosite in conditii bune chiar mai bine de 200 de ani (si vorbim de lemn netratat). Producatorii nostri asigura o perioada de exploatare de 100 de ani, fara nicio problema.

Mai mult, dincolo de aceste mituri acum demontate, merita sa amintim inca o serie de avantaje, in ceea ce priveste ridicarea unor asemenea case de lemn: izolarea termica superioara, protectia fonica ridicata, spatiul interior mai mare, timpul extrem de scurt de realizare, rezistenta la factori seismici si bineinteles, costuri cu pana la 40% mai reduse (decat in cazul caselor de zidarie). Pentru a solicita chiar acum o oferta sau a-ti configura varianta preferata, dupa propriile nevoi si propriul buget, apeleaza la profesionistii in case de lemn la www.casecalduroase.ro !

Lasă un răspuns