Alege becurile in functie de incaperea de iluminat

O baie nu se ilumineaza la fel ca si o sufragerie. Asta e clar. Acest lucru pune in lumina importanta sau rolul primordial al becurilor. Sa alegi un bec inseamna sa alegi un anumit tip de iluminat, o ambianta, o capacitate de iluminare sau o temperatura a culorii. Iata deci, incapere cu incapere cum se aleg becurile din casa. Inainte de a alege un bec, trebuie sa iti pui mai multe intrebari cu privire la tipurile de activitati pe care le aveti in incaperi, daca lucrati sau va relaxati pentru a determina iluminatul necesar.
Apoi, va trebui ca becul sa fie asociat cu alti factori- randamentul de luminat indicat pe ambalaj, tipul de difuzor, numarul de surse luminoase, dar si factorul de reflexie. Becurile de ales pentru living. Aici trebuie sa se aleaga becuri fluocompacte sau cele care nu consuma prea mult.
Ai nevoie de un bec 300 lux, un lucru care echivleaza cu 6 sau 7 puncte luminoase intr-un living de 25 metri patrati cu becuri fluocompacte de 20 de watti. Se recomanda de asemenea, sa se aleaga becurile intre 2500 si 3500 kelvin, cu un iluminat mai calduros. In dormitor ai nevoie de becuri fluocompacte cu o culoare cuprinsa intre 2500 si 3000 kelvin pentru iluminatul general.
Dar pentru lampile de la tablie sunt de evitat becurile fluocompacte. Aici cele mai potrivite sunt cele cu LED. Pentru camera copiilor securitatea este cea mai importanta. Anumite becuri LED de cinci watti in forma de bec incandescent sunt cele mai potrivite. In birou este necesar ca becurile sa fie cele mai puternce. Mai ales cele pe halogen puternice si economice. Mai ales cele care degajeaza o lumina vie. In bucatarie sunt necesare becurile fluocompacte 300 lux. Cele pe LED sunt ideale pentru blat.