Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Alimente albe

Dieta No White Foods, cunoscuta si sub denumirea de No White Diet, este un model alimentar bazat pe ideea ca eliminarea alimentelor procesate de culoare alba din dieta dvs. va poate ajuta sa pierdeti in greutate si sa va imbunatatiti controlul glicemiei.

Cei care propun aceasta dieta afirma ca majoritatea alimentelor albe sunt nesanatoase, deoarece multe au fost prelucrate puternic, au un continut ridicat de carbohidrati si contin mai putine substante nutritive decat omologii lor mai colorati.

Astfel, prin eliminarea alimentelor albe din farfurie, se spune ca va pregatiti pentru o dieta mai hranitoare care promoveaza pierderea in greutate si restabileste echilibrul de zahar din sange.

Unul dintre alimentele primare eliminate din Dieta fara alimente albe este painea alba, precum si alimentele strans legate din faina alba, inclusiv biscuitii, produsele de patiserie si cerealele pentru micul dejun.

Atunci cand faina din paine este rafinata, germenii si taratele sunt indepartate – impreuna cu cea mai mare parte a fibrelor, vitaminelor si mineralelor adapostite in acestea – in timpul procesului de macinare (1Trusted Source).

Rezulta un produs bogat in carbohidrati, dar care nu are alti nutrienti importanti, cum ar fi fibra si proteinele.

Cercetarile sugereaza ca un aport mai mare de paine alba este asociat cu cresterea in greutate, care poate fi partial datorata valorii sale nutritive reduse.

Astfel, reducerea consumului de paine alba si produse similare cu cereale rafinate va poate ajuta sa aveti mai mult succes daca pierderea in greutate este obiectivul dvs.

Schimb mai sanatos: paine cu cereale integrale

Paine de cereale integrale, biscuiti si cereale pentru micul dejun sunt facute din faina care contine intregul bob, inclusiv germenii si taratele.

Aceasta inseamna ca produsul final isi pastreaza mai mult valoarea nutritiva naturala, comparativ cu omologul sau mai rafinat, alb.

In plus, consumul de paine integrala nu pare sa aiba aceeasi tendinta de a incuraja cresterea in greutate pe care o face painea alba.

Profilul nutritional imbunatatit si continutul crescut de fibre pot ajuta, de asemenea, la reducerea raspunsului la zahar din sange si la imbunatatirea sentimentelor de satietate, facand mai usoara mentinerea nevoilor de calorii.

Pentru a beneficia de toate acestea, schimbati painea alba cu paine integrala si produse de paine care listeaza un bob integral, cum ar fi grau integral sau ovaz, ca prim ingredient.

Lasă un răspuns