Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Alimentele care nu sunt deloc benefice pentru flora intestinala

Flora intestinala este cea care desemneaza ansamblul bacteriilor, virusilor si ciupercilor care populeaza tubul digestiv. Un echilibru care este perturbat al acestei microbiote poate sa fie responsabil pentru foarte mult maladii sau probleme ce pot sa apara.

Descopera citind acest articol care sunt alimentele care nu sunt deloc benefice pentru flora intestinala.

Regimul alimentar este cel care poate influenta sanatatea globala deoarece este capabil sa modfice microbiota intestinala. Impactul poate sa fie benefic sau prejudiciabil, in functie de alimentele ce se consuma.

La ce foloseste flora intestinala? Dupa ani si ani de cercetari, specialistii au ajuns la concluzia ca flora intestinala are un rol foarte important in functiile digestive, metabolice, imunitare si neurologice. Astfel ca, dereglarea microbiotei intestinale este o pista serioasa pentru a explica unele maladii.

Pentru a avea grija de flora intestinala ar trebui deci sa se consume legume crude sau fierte precum spanacul, prazul, sparanghelul, rosiile sau morcovii. Dar se recomandă sa se consume si fructele intregi precum merele, bananele sau portocalele, dar si leguminoasele precum lintea, fasolea sau nautul. Cerealele integrale sau Fructele uscate oleaginoase se recomandă si ele deoarece sunt bogate in grasimi bune. Alimentele fermentate, bogate in probiotice, precum laptele fermentat, iaurturile sau miso sunt si ele recomandate.

Dar, unele alimente pot sa fie foarte periculoase pentru flora intestinala. Este vorba despre cazul alimentelor transformate, zaharurilor rafinate care se regasesc mai ales in bauturile carbogazoase sau patiserii. Grasimile hidrogenate, mezelurile, carnea rosie sau pestele care are un nivel ridicat de mercur nu se recomanda nici ele. Nici edulcorantii artificiali sau alcoolul. Cel mai bine ar fi deci sa se limiteze consumul de aceste alimente deoarece sunt in general asociate cu perturbarea bunei sanatati a florei intestinale. Aceste alimente au de asemenea tendinta de a diminuna diversitatea florei intestinale.

Lasă un răspuns