Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Amenajarea holului

Daca ti-ai pus in gand sa iti reamenajezi intreaga locuinta, te-ai oprit la cateva idei si ti-ai stabilit deja un buget, pot sa pun pariu ca, desi vrei sa modifici intreaga casa, nu te-ai gandit si la acel mic spatiu ce poarta denumirea de hol. Desi ar trebui sa fie privit ca un element foarte important, fiind primul lucru pe care tu si musafirii tai il vedeti cand intrati in casa, o adevarata carte de vizita a caminului, holul este o Cenusareasa cand vine vorba de amenajari interioare, fiind adesea neglijat. Adevarul este ca ai putea adauga un plus de gust casei tale cheluind o suma relativ mica de bani, prin mobilarea sau semi-mobilarea holului.

Pentru a reusi in acest demers, ai nevoie de cateva sfaturi sau idei pe care ti le voi oferi in randurile care urmeaza.

Holurile nu ar trebui sa fie mobilate excesiv, mai ales daca sunt inguste, pentru a nu obstructiona trecerea si a nu da senzatia de aglomerare. Oricum vei avea nevoie de cateva spatii de depozitare, cum ar fi dulapioarele pentru pantofi, umbrele, un cuier sau o garderoba. Sa nu uitam ca vei avea nevoie si de oglinda pentru a te putea privi inainte de a iesi din casa.

Si daca tot veni vorba de holuri inguste, daca si holul tau este astfel, exista un truc care poate da senzatia de spatialitate. Pe peretii din lungime ati putea vopsi cu o nuanta mai inchisa decat pe cei din latime. Efectul va fi vizibil garantat! Usa de intrare ar trebui sa asemenea sa aiba daca nu aceeasi nuanta, macar o nuanta apropiata sau complementara cu cea a peretilor.

Principala problema cu holurile este ca de obicei ofera senzatia dezolanta de pustiu, parasit sau de spatiu rece, neprimitor. Aceasta problema poate si insa rezolvata cu usurinta prin respectarea catorva reguli. Mai intai, daca ai gresie pe hol sau orice alt fel de pardoseala rece, ar trebui sa achizitionezi cateva covorase mai groase si in culori calde: beije, maro, visiniu, galben sau portocaliu. O alta idee ar fi sa aplici pe perete cateva decoratiuni, tablouri, portrete de familie sau chiar un orologiu. Acestea sunt cateva accente care vor conferi holului personalitate, precum si vizitatorului impresia ca a pasit in teriorul unui adevarat camin calduros si primitor. Daca te-ai hotarat asupra unor tablouri, trebuie sa ai grija ca acestea sa nu fie extraordinar de mari. Un tablou mare trebuie sa fie admirat de la o distanta pe care ingustimea holului nu o permite, ca sa nu mai vorbim si de faptul ca ar ocupa spatiu in mod inutil.

Un alt aspect care nu trebuie sa fie neglijat cand vine vorba de design interior si de holuri sunt corpurile de iluminat. Prin alegerea unui corp de iluminat potrivit, practic si modern, poti da o pata de culoare intrarii si totodata eleganta.

Asadar, desi este un spatiu restrans, holul poate sa fie destul de ofertant in ceea ce priveste reamenajarea, asta daca, bineinteles, esti dispus sa-i oferi putin din timpul tau liber si sa-ti dai frau liber imaginatiei.

Lasă un răspuns