Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Anul acesta alege Poiana Brasov!

Intinzandu-se pe un platou la baza muntelui Postavarul care face parte din lantul Carpatilor Meridionali, statiunea Poiana Brasov denumita si Poiana Soarelui, este un model de frumusete in ceea ce priveste statiunile montane din Romania. Situata la doar 12 km de orasul medieval Brasov si la peste 1020 m altitudine, Poiana Brasov este o oaza de liniste pentru toate categoriile de turisti in toate anotimpurile anului. Statiunea este inconjurata de patru mari masive muntoase: Postavarul (altitudine max. 1799 m) ; Piatra Craiului (altitudine max. 2238 m) ; Bucegi (altitudine max. 2505 m) ; Piatra Mare (altitudine max. 1848 m).

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Aceasta dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Cazarea in statiune este asigurata in buna parte in hoteluri de lux, pensiuni, in vile sau cabane.

Temperatura medie in Poiana Brasov este vara de 20 grade C si iarna de -3 grade C. Zapada exista incepand cu jumatatea lunii decembrie si pana la sfarsitul lui martie; grosimea stratului de zapada este in medie de 50-60 cm. Primii fulgi de zapada cad cam spre sfarsitul lui septembrie iar ultimii spre sfarsitul lunii aprilie. Patura de zapada poate fi garantata incepand cu mijlocul lui decembrie si pana la sfarsitul lui martie. Stratul de zapada are o grosime de aproximativ 50 cm in Poiana si de aprox. 100 cm pe munte. Statiunea este dotata cu doua linii de telecabina si una de telegondola care asigura accesul turistilor spre culmile Postavarului, la care se adauga, sezonier, mai multe linii de teleski.

Aerul pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta, si ionizarea intensa, sunt factorii naturali ce recomanda statiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine (hipertiroidie benigna), pentru boli ale aparatului respirator.

V-as putea recomanda cate locuri care merita vizitate daca sunteti in trecere prin statiunea Poiana Brasov si as incepe cu cateva trasee turstice : Piatra Craiului – cel mai spectaculos traseu de iarna il constituie creasta principala parcursa la coltari, piolet si bete schi. Nu mai putin interesante sunt si traseele din padini: Padina Hotarelor, Padina Sindrilesei, Padina lui Calinet, Valea Podurilor, Valea Cioranguta. Coborarea se face cel mai usor pe versantul rasaritean catre Refugiul Grind sau Poiana Vladusca- Prapastii- Zarnesti. Nu trebuie sa ratati nici pesterile din zona : Pestera de lapte, Avenul Groapa de Aur; Pestera Rasnoavei; Pestera de Gheata; etc.

 

Vacanta placuta!!

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns