Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Argument in favoarea unui loc de munca bine platit

Ati observat vreodata cum  toata lumea vrea locuri de munca bine platite? O gramada de copii ies de pe bancile facultatilor sau a liceelor si se asteapta sa isi gaseasca rapid un job de pe urma caruia sa castige zeci de milioane.

Din pacate, prea multi copii pierd ani buni din viata facand o facultate care arareori le va folosi vreodata la ceva in viata; ulterior, tot ei sunt aceia care spun ca nu isi pot gasi locuri de munca in domeniile specializarii lor, iar daca-si gasesc, atunci salariile sunt cu mult sub valoarea pe care ei ar fi dispusi sa o accepte.

Care este explicatia acestui fenomen? E relativ simplu: 80% dintre cei care fac o facultate o fac doar pentru a avea o diploma, pentru a petrece ceva timp departe de casa, dar si pentru ca multe facultati din Romania sunt pur si simplu nefolositoare in conditiile in care ele scot un numar prea mare de „specialisti” anual, asta in conditiile in care locurile de munca din domeniul respectiv sunt fie blocate fie ocupate.

Care sunt cele mai bune facultati, din punct de vedere al posibilitatilor de dupa absolvire? Ei bine, cele tehnice, adica cele mai grele facultati din lume: medicina, politehnica, facultatile de constructie, arhitectura, biochimia. Toate acestea sunt facultati extrem de grele, care cer un efort considerabil, dar care la sfarsit, creeaza posibilitati destul de numeroase pentru absolventi:

  • medicii pot pleca in strainatate imediat dupa examenul de rezidentiat pe salarii care pot ajunge pana la 4-5000 de Euro;
  • biochimistii si inginerii pot pleca pe platforme petroliere sau ca interni in companii precum AT&T, Siemens, Bosch sau Nokia pe salarii de peste 1000 de Euro;
  • constructorii si arhitectii pot gasi proiecte de pe urma carora pot castiga mult mai mult decat toti cei amintiti mai sus.

Sigur, e nevoie de multa munca pentru acesti bani, cu siguranta mai multa munca decat in cazul job-urilor disponibile pentru cei care absolvesc „facultati de duzina”, insa in definitiv, si rasplata e mult mai consistenta, din toate punctele de vedere.

 

Lasă un răspuns