Avantajele si dezavantajele muncii la domiciliu

Esti salariat si de intrebi de mai multa vreme daca nu ar fi mai bine pentru tine sa mucesti de la domiciliu? Te intrebi care sunt avantajele muncii la domiciliu ? Problema este ca este putin mai dificil sa te initiezi intr-un domeniu pe care poate nu il cunosti. Pentru a te ajuta sa iei o decizie cat mai buna am ales pentru voi cateva din avantajele si dezavantajele muncii la domiciliu.
Esti propriul tau sef. Nu mai trebuie sa dai nimanui socoteala pentru ceea ce faci sau pentru ceea ce nu faci, tu esti cel care isi fixeaza obiectivele si muncesti cand doresti, la orele fixate de tine.
Esti independent. Lucrezi intr-un domeniu care iti place, te organizezi asa cum iti doresti si castigi in functie de cat muncesti.
Ai un program mai flexibil. Dupa cum spuneam mai sus, munca la domiciliu nu numai ca ofera posibilitatea de a-ti face propriul program ci si sa muncesti cate ore doresti, la ce ore doresti, chiar si noaptea.
Impaci munca cu viata de familie. Poti petrece mai mult timp cu familia lucrand de acasa. In plus, ai posibilitatea de a te ocupa mai mult de tine. Poti fac curatenie si mancare atunci cand doresti, nu cand ajungi acasa de la munca dupa o zi istovitoare.
Castigi mai mult timp. Nu mai pierzi timp pe drum, in mijloacele de transport sau in trafic ceea ce iti permite sa castigi nu numai timp dar si bani.
Care sunt dezavantajele muncii la domiciliu?
Esti mai izolat, departe de contactul cu lumea. Trebuie sa te autodisciplinezi si sa iesi mai des pentru a avea o viata sociala mai bogata.
Trebuie sa te organizezi tu insusi. Trebuie sa te organizezi pentru a castiga bani, pentru a-ti asigura un venit si un trai decent. Tu esti cel care decizi cand incepi si cand te opresti. In plus, nu ai parte de concedii platite.