Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Boli declansate de bacteriile intestinale

Impactul asupra sanatatii a miliarde de organisme microscopice ale microbiomului a inceput sa fie din ce in ce mai bine descifrat de catre oamenii de stiinta. Iata rolul nociv jucat de bacteriile intestinale (sau bacteriile enterice) in cazul mai multor boli.

Sindromul colonului iritabil. Aceasta tulburare digestiva cronica poate provoca dureri abdominale violente precum si diaree sau constipatie. Din pacate, cauza inca nu este cunoscuta de catre cercetatori ceea ce impeidica oferirea unui tratament adecvat. Microbiomul joaca un rol deosebit de important in expulzia intestinala a elementelor digerate, una din cauzele majore ale SCI. Provocarea consta in gasirea bacteriei aflate la originea acestei probleme.

Scleroza in placi. Impactul bacteriilor intestinale ar putea depasi sistemul digestiv. Cercetatorii au descoperit faptul ca microbiomul ar putea activa intr-un mod nepotrivit sistemul imunitar, in alt loc in organism. Scleroza in placi care este insotita de o serie de simptome precum tremurat, oboseala si probleme cognitive, survine atunci cand sistemul imunitar ataca neuronii. Un studiu efectuat in 2017 a descoperit prezenta a doua tipuri de bacterii la persoanele afectate de scleroza in placi.

Poliartrita reumatoida. Poliartrita reumatoida este o boala auto-imuna care ataca in principal articulatiile dar si pielea, ochii, plamanii, inima si vasele sanguine. Studii recente s-au aplecat asupra rolului microbiomului in cadrul acestei boli. Primul a scos la iveala prezenta mai frecventa la pacienti a unor bacterii intestinale rare.

Alergie. Alergia este o reactie a sistemului imunitar, cel mai adesea la polen, la alimente si la alte substante. Aceasta declanseaza tulburari respiratorii, reactii cutanate, urticarie si alte simptome. Conform cercetatorilor, ar fi rezultatul unui mod de viata aseptizat inadecvat sistemului imunitar. Numerosi sunt copiii tinuti in casa in excelente conditii de curatenie. Deoarece nu intra in contact cu straturi bacteriene variate, mecanismul lor de aparare reactioneaza impotriva excesului de microbi.

Lasă un răspuns