Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Care sunt efectele secundare ale anxioliticelor?

Anxioliticele, la fel ca benzodiazepinele au drept scop principal acela de a reduce stresul, anxietatea, temerile, care ar putea surveni intr-un mod izolat sau sa fie asociate cu o depresie. Extrem de frecvent prescrise, aceste molecule raman totusi medicamente care pot avea efecte nedorite.

In familia anxioliticelor, benzodiazepinele sunt cele mai prescrise medicamente, datorita eficientei si actiunii rapide de care dau dovada. Aceste tratamente, departe de a fi inofensive, trebuie sa fie tratate cu deosebita precautie. Efectele lor benefice pot fi insotite de efecte secundare nedorite, uneori chiar grave.

Anxioliticele au drept scop principal lupta impotriva anxietatii. Aceasta anxietate poate fi considerate drept o excerbare patologica a vigilentei normale. Este cel mai curent efect nedorit al acestora: compozantul lor sedativ. Drept urmare, pot induce o stare de somnolenta pe timp de zi si sa altereze vigilenta in timp ce conducem o masina. Medicii si farmacistii trebuie sa avertizeze pacientii de aceste efecte.

Tulburari de memorie. Un alt efect nedorit concomitent: tulburarile de memorie. Trebuie sa stii ca unele din aceste tratamente sunt folosite ca si anestezie datorita efectelor sedative importante si uneori amneziante. Chiar si folosite pe termen scurt pot avea drept efect secundar pierderea memoriei.

Atentie la tulburarile respiratorii. Benzodiazepinele prezinta contra-indicatii importante de mentionat. In primul si in primul rand, in ultimul trimestru de sarcina, aceste medicamente ar putea provoca o dificultate respiratorie a sugarului in momentul nasterii. Si, din aceleasi motive, aceste molecule nu vor fi prescrise persoanelor care sufera de apneea somnului. Acest sindrom, legat de o relaxare superioara a muschilor respiratorii pe timp de noapte, ar fi accentuat de administrarea de benzodiazepine.

Nu in ultimul rand, nu pot fi prescrise persoanelor care sufera de miastenie, o maladie neuromusculara cronica al carei principala caracteristica este o oboseala musculara agravata de folosirea muschilor.

Lasă un răspuns