Ce cantitate de bautura ar trebui sa alegi pentru nunta ta?

Pregatirile de nunta au inceput! Nu este usor sa organizezi un eveniment de o asemenea amploare, mai ales cand vine vorba de calcularea cantitatilor. Pentru a te ajuta, iata cateva cifre pentru diferitele bauturi de nunta, cu sau fara alcool.
Decorarea meselor este gata? Foarte bine! Dar nu uita sa adaugi cateva sticle de vin sau de sampanie, altfel invitatii tai vor pleca la fel de repede cum au venit!
Pentru a te asigura ca nu te vei trezi cu un numar astronomic de sticle pe cap dupa ce toata lumea va pleca acasa, fa un calcul initial pentru a estima cati invitati vor bea. Nu include copiii, femeile insarcinate, persoanele apropiate care nu consuma alcool sau persoanele aflate sub tratament medical.
De asemenea, trebuie sa stii ca cantitatea de alcool consumata la o nunta va depinde de faptul daca invitatii tai dorm sau nu peste noapte la un hotel. Daca nu ai stabilit un sistem de naveta si majoritatea invitatilor trebuie sa conduca acasa, soferii nu vor bea in mod normal nimic ce contine alcool.
Pentru a te ajuta sa iti planifici bauturile pentru nunta, ar trebui sa tii cont si de faptul ca persoanele in varsta consuma, in general, mai putin alcool, iar tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani un pic mai mult decat media!
Sampania
Aceasta bautura este servita in general pentru a completa barul cu bule, dar este posibil sa vrei sa o folosesti si pentru masa sau desert. Pentru cocktailuri, ai in vedere doua pahare de persoana, adica o sticla pentru 3 sau 4 persoane. Daca vrei sa toastezi la momentul tortului, prevede o sticla pentru 7 persoane.
Vin
Vinul este o parte esentiala a oricarei nunti. Pentru masa, estimeaza unul pana la doua pahare de vin pentru fiecare invitat care conduce sau care bea putin alcool. Pentru ceilalti, intre doua si patru pahare. O sticla de vin de 75 de cl produce in jur de opt pahare de 8-10 cl. In medie, ar trebui sa estimezi trei pahare de vin de persoana.
Deoarece vinul rosu, alb si rosé nu se consuma in acelasi mod, se estimeaza in general ca ar trebui sa existe o sticla de vin rosu pentru fiecare doi invitati, una de vin alb pentru fiecare trei sau patru invitati si una de vin rosé pentru fiecare doi sau trei invitati.
Cocktailuri
Sa trecem la cocktailuri. Odata ce deschiderea balului de nunta este finalizata, barul va fi deschis pentru invitatii tai.
Conteaza pe o sticla de alcool tare pentru 14 persoane (rom, whisky, vodca), precum si pe doua sticle de suc de fructe sau sifon (suc de portocale, cola, fanta, apa minerala), tinand cont de faptul ca un long drink este format din aproximativ 4 cl de bauturi spirtoase si 20 cl de suc de fructe sau sifon.
Bauturi fara alcool
Nu neglija bauturile nonalcoolice la receptia ta. Chiar daca nunta este un eveniment festiv in care te poti rasfata cu cateva bauturi, este important sa le oferi invitatilor apa, bauturi racoritoare si alte bauturi nealcoolice.
Daca ai invitat copii, acestia ar trebui sa fie inclusi in calcule. De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca unii dintre invitatii tai nu vor bea vin sau alte bauturi spirtoase, in special cei care ar putea conduce la sfarsitul serii, dupa cum am mentionat deja.
Pentru ca si ei sa se poata bucura din plin de nunta ta, nu uita de apa si sucuri de fructe. Este o idee buna sa oferi un litru de apa (plata sau minerala) pentru fiecare invitat, precum si un litru de limonada sau suc de fructe pentru fiecare patru persoane si un litru pentru fiecare trei persoane de la masa copiilor.
Ia in considerare sezonul nuntii tale si vremea. Daca planifici un eveniment in mijlocul verii, la 40°C, cu siguranta va trebui sa cresti cantitatea de bauturi nealcoolice, cum ar fi smoothie-urile sau siropurile.
Nunta clasica sau nu, si indiferent de stilul evenimentului, bauturile vor fi esentiale. Asa ca nu uita sa planifici cantitati suficiente si o gama variata de bauturi alcoolice si nealcoolice!
Sursa: https://www.mariages.net/articles/quelle-quantite-de-boissons-pour-votre-mariage–c2963