Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Majoritatea romanilor crescuti la bloc au visat intotdeauna sa renunte la aglomeratele constructii de beton si sa faca pasul spre o casuta mica, cu putina gradina, sau poate chiar mai mult, in functie de posibilitati. Desi pe parcursul ultimilor ani, Romania a cunoscut o seminificativa cadere din punct de vedere economic, visul acestui tip de cetateni nu s-a spulberat, drept pentru care piata imobiliara ramane una dintre cele mai profitabile la acest moment. Desi numarul de tranzactii a scazut simtitor comparativ cu ultimii ani, de construit inca se construieste, indiferent ca acest lucru se face la scara larga sau mai redusa.

Una dintre cele mai importante persoane in ceea ce priveste realizarea unei constructii, este, de departe, dirigintele de santier. Cunoscut si sub numele de inspector de santier, activitatea unui diriginte este reglementata de catre Ordinul nr. 448 din anul 2002.

Definitia spune ca un diriginte de santier reprezinta o persoana fizica autorizata in acest sens, insarcintata de catre investitor sau de catre constructor cu verificarea calitatii materialelor achizitionate, a produselor puse in lucrare si cu verificarea executiei corecte a lucrarilor de constructii. Cu toate astea, in cele mai multe cazuri, definitia nu cuprinde absolut toate informatiile necesare, drept pentru care despre atributiile unui diriginte de santier vom vorbi, mai in detaliu, in randurile de mai jos:

In primul rand, un diriginte de santier are obligatia de a verifica fiecare autorizatie de constructie si de a analiza daca se respecta conditiile legale. In caz contrar, acesta este obligat sa se opuna continuarii proiectului si sa-i prezinte contractorului riscurile in acest sens. Acelasi diriginte de santier are obligatia de a verifica daca autorizatia este conforma cu proiectul de constructie si de a se asigura ca nu exista nici un impediment in acest sens.

In al doilea rand, dirigintele de santier trebuie sa studieze atat caietul de sarcini cat si tehnologiile sau procedurile folosite pentru a duce constructia la bun sfarsit. Acesta trebuie sa se asigure ca metodele folosite sunt cele potrivite, in ideea de a realiza un produs cat mai bun din punct de vedere calitativ. Dirigintele de santier are, de asemenea, obligatia de a urmari atent realizarea constructiei in conformitate atat cu contractul, cat si cu proiectul, caietul de sarcini sau reglementarile tehnice in vigoare.

Acelasi diriginte de santier are obligatia de a interzice utilizarea muncitorilor necalificati acolo unde lucrarile tehnice prevad doar folosirea personalului calificat. Aceasta obligatie ajuta la prevenirea diverselor accidente la locul de munca.

Clar este ca un diriginte de santier are nenumarate obligatii si ca este persoana ce trebuie sa-i indrume pe toti cei care participa la lucrarea de constructii. De dirigintele de santier depinde ca lucrarea sa fie realizata conform standardelor calitative impuse de contractor, si la momentul asteptat. Practic, prezenta unui diriginte de santier pe un santier este absolut obligatorie in cazul in care doresti sa fii sigur ca sumele investite de catre tine se cheltuie cu folos si pe ce trebuie.

Lasă un răspuns