Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Ce relatie exista intre cafea si crizele cardiace?

Stiai ca exista o relatie intre consumul de cafea si crizele cardiace? Unii se intrebaa insa daca aceasta relatie este una pozitiva sau una negativa. Se pare insa ca felul in care se prepara si se consuma cafeaua este cheia in ceea ce priveste efectul sau asupra inimii. Consumul de cafea si crizele cardiace sunt in stransa legatura, chiar daca evaluarile diferitelor studii sunt destul de diferite. Pentru unii cercetatori, cafeaua poate mari riscurile cardiovasculare, in timp ce pentru altii este exact invers.

Printre cele mai consumate bauturi din lume, cafeaua ocupa un loc foarte important. Se consuma peste tot pe planeta si este un obicei la care multi nu vor sa renunte. Din acest motiv, ar fi interesant sa cunoastem efectele sale asupra sanatatii. In general, se face o anumita legatura intre factorii de risc cardiovascular si cofeina.

Se intampla uneori chiar ca unii pacienti sa renunte la cafea dupa o criza cardiaca fie din proprie initiativa, fie la sfatul medicului. Dar este foarte important sa determinam felul in care se prepara cafeaua. Specialisti sunt de parere ca filtrul este principalul factor determinant intre consumul de cafea si crizele cardiace. Atunci cand cafeaua este filtrata, substantele care au un efect neplacut sau nesanatos nu ajung in organism.

Atunci cand cafeaua nu este filtrata, peste 30 de substante toxice intra in corp. Iar acest lucru poate sa fie semnificativ atunci cand vine vorba despre sanatate. Unele studii insa precizeaza ca ba din contra, cafeaua are efecte protectoare aasupra inimii. Si nu au gasit nicio legatura intre consumul de cafea si crizele cardiace.

Explicatia se poate regasi in antioxidantii ce se regasesc in cafea care sunt ingerati in acelasi timp cu cofeina. Aceste substante sunt importante pentru imbatranirea celulara deoarece pot bloca toxinele interne pe care oamenii le produc.

Lasă un răspuns