Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Ce sporturi cu arme si impuscaturi poti practica in Romania si ce trebuie sa stii despre ele?

sporturi cu arme si impuscaturi

Sporturile cu arme si impuscaturi sunt din ce in ce mai populare, fiind solutii prin care practicantii isi pot dezvolta tenacitatea, autocontrolul, concentrarea, ambitia si o multime de alte calitati. Practicate inca din copilarie, sporturile cu arme au efect exact opus de cel pe care si-l inchipuie oamenii care nu au pus niciodata mana pe un pistol: ii fac pe practicanti mult mai organizati si mai responsabili.

Care sunt sporturile cu arme care pot fi practicate in Romania?

In Romania au inceput sa prinda contur din ce in ce mai multe sporturi. Unele pot fi practicate la nivel profesionist, in timp ce altele sunt destinate timpului liber alaturi de prieteni:

1. Tir sportiv. Este un sport individual si este una dintre activitatile sportive prezente la Olimpiada. Acesta presupune tragerea cu precizie intr-o tinta. Arma folosita la tir sportiv poate sa varieze de la pistol pana la pusca sau arc.  Acest sport a fost introdus pentru prima data in Jocurile Olimpice la Atena in anul 1896 si de atunci s-a dezvoltat extrem de mult. Astazi, practicantii pot sa participe la 15 probe impartite in trei discipline: pusca, pistol sau talere. Federatia Romana de Tir a fost infiintata in anul 1934.

2. PaintBall. Paintball-ul este un sport mult mai nou, devenit foarte popular in randul tinerilor. Fara sa foloseasca arme reale, de foc, acesta este o sursa extrem de interesanta de distractie. Este un joc de echipa aparut in anul 1981 in SUA si poate fi practicat in mai multe orase din tara. Conform celor de la hepy.ro, initial era folosit pentru pregatirea militara, iar echipamentele erau cele destinate marcarii animalelor. Astazi, tehnologia a evoluat si paintball-ul este un adevarat sport practicat in peste 40 de tari. S-a ajuns chiar si la organizarea unor competitii profesioniste si la aparitia federatiilor jucatorilor de Paintball. Cei care joaca acest joc pot sa isi dezvolte capacitatea de a comunica, abordarea strategica si calitatile de lider. Fiind un joc de echipa implica si doze foarte mari de distractie.

3. LaserTag. Este, de asemenea, un sport de echipa destul de nou, aparut in anul 1979. Poate sa fie practicat atat in interior cat si in exterior si este apreciat de toti cei care iubesc luptele SF. Este asemanator cu paintballul, insa in locul bilelor cu vopsea se trage cu raze laser. Inofensiv si confortabil, aduce o multime de avantaje, care mai de care mai interesante.

Toate aceste jocuri sunt variante care implica miscare, atentie distributiva si dezvoltarea anumitor reactii si reflexe. In ultimii ani, odata cu dezvoltarea gamingului, au aparut si jocuri cu impuscaturi care pot fi jucate in propria casa. Echipamentele destinate realitatii virtuale si consolele de jocuri ofera si ele experiente cat se poate de interesante si sute de jocuri destinate pasionatilor de arme.

Cei care nu au incercat, asadar, un joc care sa implice o arma si o tinta, ar trebui sa se orienteze spre una dintre optiunile prezentate. Cu siguranta, experienta va fi una de neuitat.

Lasă un răspuns