Ce suplimente alimentare ar trebui sa iei pentru a preveni astenia de primavara?

Pe timp de iarna, organismul tau a fost pus la grea incercare. Lipsa luminii, frig, raceli si alti virusi… Este timpul sa dai un impuls sistemului tau imunitar si sa revii in forma pentru inceputul primaverii!
Suplimentele alimentare pot fi cel mai de pret aliat al tau! Dar de ce sa iei suplimente in primavara? Ce suplimente alimentare ar trebui sa alegi? Care sunt beneficiile lor? Iti spunem totul in cele ce urmeaza!
Rezumat:
De ce sa iei suplimente alimentare primavara?
Iti este greu sa te concentrezi in timpul zilei, ai probleme cu trezitul, ca sa nu mai vorbim de alergiile de primavara care isi fac din nou aparitia, cu toate simptomele enervante pe care le implica. Primavara este aici, dar energia nu este neaparat acolo!
Vorbim adesea despre „curatenia de primavara” a casei tale. Dar, la fel ca si casa ta, si corpul tau poate avea nevoie de un mic impuls in aceasta perioada a anului.
De fiecare data cand se schimba anotimpul, poti face o cura cu suplimente alimentare naturale. De fapt, in ciuda sosirii vremii frumoase, corpul si sanatatea ta pot fi deficitare sau le poate lipsi ceva care ar face diferenta.
Primavara aceasta, exista o serie de vitamine si suplimente alimentare care te pot ajuta sa treci cu bine peste schimbarea de anotimp.
Ce suplimente alimentare ar trebui sa alegi pentru primavara?
Primavara si toamna sunt cele doua anotimpuri cu cele mai mari variatii de temperatura.
In plus, iarna, organismul acumuleaza adesea excese. Perioada sarbatorilor de sfarsit de an poate fi un moment bun pentru a consuma mai multe alimente grase si zaharoase. De asemenea, este o perioada in care suntem adesea mai sedentari si petrecem mult timp in casa.
Primul obiectiv: detoxifierea
O cura de „detoxifiere” poate ajuta organismul sa scape de toxine precum deseurile alimentare si poluarea. Aceste substante, nocive pentru organism, sunt stocate in diverse organe precum rinichii, ficatul si plamanii.
Mai multe plante pot grabi eliminarea lor datorita actiunii lor depurative:
Anghinarea – Consumata sub forma de extract concentrat, intalnita in suplimentele cu acid clorogenic, combate suprasolicitarea ficatului si ii optimizeaza functiile.
Ciulinul de lapte – Cunoscut pentru capacitatea sa de a limita daunele cauzate de alcool, droguri, pesticide si anumite otravuri, conferindu-i proprietati hepatoprotectoare. Imbunatateste functia hepatica, stimuleaza digestia si purifica organismul.
Papadia – Aceasta planta diuretica combate retentia de apa, sustine functiile de eliminare ale ficatului si imbunatateste digestia.
Al doilea obiectiv: combaterea oboselii
Soarele s-a intors! Dar oboseala acumulata in timpul iernii, cu cerul gri care iti afecteaza uneori starea de spirit, este inca prezenta in viata ta de zi cu zi.
In primul rand, este important sa iti schimbi treptat obiceiurile alimentare. O dieta sanatoasa si echilibrata, bogata in fructe si legume, te poate ajuta foarte mult sa depasesti oboseala. De asemenea, este esential sa ramai bine hidratat, consumand cel putin 1,5 litri de apa pe zi.
Limiteaza-ti consumul de cofeina. Cofeina este un „combustibil fals” care tinde sa ne suprasolicite organismul. Cu toate acestea, poti inlocui cofeina cu un stimulent natural, cum ar fi ginsengul.
Omega-3 sunt esentiale. Acestia se gasesc in special in pestele gras si in anumite uleiuri vegetale. Cercetarile au aratat ca suplimentarea cu omega-3 poate imbunatati durata si calitatea somnului la copii si adulti.
Super alimente precum spirulina pot fi adaugate la mesele tale! Principala sa functie este de a mentine energia si tonusul si de a stimula vitalitatea, promovand in acelasi timp rezistenta organismului.
Sursa: https://www.carenity.com/infos-maladie/magazine/nutrition/quels-complements-alimentaires-utiliser-pour-bien-vivre-le-changement-de-saison-2648