Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Ce tip de antigel folosim in aceasta iarna?

Se apropie iarna si vine din nou acel moment cand trebuie sa ne ingrijim mai mult de masinile noastre. Pe langa anvelopele de iarna, mai trebuie sa inlocuim ceva odata cu scaderea numarului de grade din termometru, si anume antigelul. Din acest motiv m-am hotarat sa va ofer cateva informatii cu privire la antigel, cateva detalii despre actiunea coroziva pe care o pot avea unele tipuri de antigel, dar si despre cum se inlocuieste lichidul de racire.

Ce tip de antigel sa folosesc?

Cu siguranta conteaza foarte mult tipul de antigel pe care il veti folosi la masina. Nu doar anumite piese auto sunt importante, dar si antigelul joaca un rol important in angrenajul masinii pe care o conduceti. Diferenta poate sa se afle in gaurile din motor care pot sa duca la blocarea pompelor prin depunerile mari ce pot sa opreasca lichidul din drumul sau prin pompa si radiator. Da, acest lucru chiar se poate intampla.

Cele mai importante calitati ale unui antigel sunt reprezentate de rapiditatea cu care reuseste sa raceasca motorul pe timp de vara si cat de repede il incalzeste pe timp de iarna. An dupa an sunt raportate cazuri in care radiatorul unei masini ajunge inutilizabil din cauza ca respectivii soferi pun apa plata in sistemul de racire al masinii. Sfat – folositi un aditiv pentru a etansa radiatorul in cazul in care aveti gauri in acesta. Spre deosebire de diverse piese auto, nu pot exista foarte mari variatii la formula chimica pentru antigel, insa exista foarte multe feluri de aditivi si substante chimice care pot sa stabilizeze lichidul de racire si acestea vor ajuta la prevenirea coroziunii sau a depunerilor in cadrul sistemului de racire al masinii pe care o conduceti.

Pe piata de piese auto exista 2 tipuri importante de antigel – tipul G11 si tipul G12.

Antigelul de tip G11 este verde sau albastru si se bazeaza pe ethanol glycol, fiind corozivi si evaporandu-se mult mai rapid.

Antigelul de tip G12 nu are in compozitia sa silicati si nivelul de fosfati este destul de mic, tinde spre 0. Acesta poate avea culoare roz sau rosie. De obicei antigelul este coroziv si poate afecta multe piese auto realizate din metale sau cauciuc. Asadar, este recomandata folosirea unui antigel de calitate superioara, cele mai ieftine fiind utile doar in cazuri de maxima urgenta, insa folosirea lor continua putand sa duca la deterioarea pieselor auto ale masinii Dvs. In cazul unor masini mai recente ce utilizeaza sisteme de racire si de clima mai complexe este recomandata folosirea unui antigel de o calitate mai buna.

Insa pe de alta parte, ca o informatie utila, este recomandat sa folositi un antigel nou, chiar si mai ieftin, decat cel vechi, pentru ca un antigel va fi valabil pentru maxim 2-3 ani, apoi fiind recomandat sa curatati sistemul de racire cu un produs specializat pentru aceasta operatiune si sa il inlocuiti. Pentru o diferenta de cativa lei la un antigel puteti face economii de zeci de ori mai mari pe termen lung. Pentru mai multe informatii despre antigel puteti vizita oricand magazinul de piese auto CarSim.

Lasă un răspuns