Cine se ocupa de radierea firmelor
Pentru oricine a interactionat la un moment dat cu o firma, din perspectiva antreprenorului, stie deja ca procesul de a intretine o firma nu este deloc unul usor. Mai mult decat atat, este unul care cere foarte mult timp, energie si efort, dar in acelasi timp motivatie zilnica pentru ca fiecare obstacol sa fie trecut cu brio, iar drumul spre succes sa nu fie afectat.
Cu toate aceste, de multe ori este invitabil ca lucrurile sa mearga prost. Din acelasi motiv, directorii de firme opteaza uneori pentru radierea lor (inchiderea firmei), fie pentru suspendarea activitatii ei intr-o perioada de timp data. Important de stiut este faptul ca o firma nu poate fi suspendata pentru o perioada mai mare de 3 ani. In tot acest timp, responsabilii cu firma trebuie sa faca in asa fel incat din momentul in care a fost trecuta in cererea de inregistrare data de reincepere a activitatii, aceasta sa poata fi functionala.
Prin radierea firmei se intelege faptul ca aceasta nu va mai putea fi utilizata decat in moentul in care firma va fi din nou infiintata. Daca decizia este aceea de radiere, atunci cel care va face acest lucru este insusi directorul firmei, deoarece, cea mai mare parte din actele de care este nevoie pentru a radia firma se afla deja la el.
O a doua posibilitate, este aceea de a apela la serviciile unui birou de avocatura prin intermediul caruia toate demersurile necesare sa fie facute fara efort. De asemenea, echipa de avocati are posibilitatea ca in orice moment cat este intampinata o dificultate, aceasta sa fie rezolvata cu usurinta, in timp cat mai scurt.
Documentele necesare vor fi depuse la Registrul Comertului. Aceasta institutie se ocupa cu tot ceea ce tine de inregistrarea firmelor din punct de vedere legal. In cazul in care optezi pentru serviciile unui birou de avocati, atunci vei reusi sa salvezi acel timp pe care il vei putea folosi pentru a face alte lucruri utile.