Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Credite IFN – solutia cand banca nu vrea sa te finanteze

Exista numeroase persoane si mici intreprinzatori care au o idee de afacere sau de dezvoltare, dar incercarile de a obtine finantare le sunt refuzate in mod repetat de catre banci.

Exista numeroase persoane si mici intreprinzatori care au o idee de afacere sau de dezvoltare, dar incercarile de a obtine finantare le sunt refuzate in mod repetat de catre banci. Aceasta problema este adesea atat de descurajanta incat multi ajung sa renunte definitiv la vis sau la proiect. Din fericire exista alternativa in creditele IFN, credite care sunt din ce in ce mai raspandite si in Romania si la care se poate apela extrem de usor, in conditii favorabile in mod special pentru afaceri mici s persoane fizice.

Problema dificultatii de obtinere a finantarii

Din pacate problema ideilor bune care nu reusesc sa obtina niciodata finantare sau nu reusesc sa obtina imprumuturi rapide de care au nevoie este una extrem de raspandita atat la nivel national cat si la nivel international. Dupa o criza economica de durata, bancile au ramas reticente in acordarea de credite, iar conditiile sunt in continuare extraordinar de aspre. Bancile considera ca nu merita riscul unor finantari mici cu probabilitate mai ridicata de credit neperformant si astfel refuza adesea creditele rapide de nevoi personale si creditele pe care incearca sa le acceseze mici intreprinzatori, credite care sunt de obicei destul de riscante.

Toate aceste cazuri gasesc o alternativa viabila, usor de accesat in credite IFN, credite oferite de institutii nebancare care sunt mult mai permisive, mai relaxate si mai flexibile.

Creditorul alternativ

Creditorul alternativ este o institutie financiara nebancara care ofera adesea credite afacerilor mici si mijlocii dar si persoanelor fizice care au fost refuzate in mod repetat de banci din cauza gradului de risc. Pentru a putea oferi astfel de credite, acestia practica dobanzi ceva mai mari, care sa acopere riscurile.

Aceste dobanzi ceva mai mari nu trebuie sa fie insa un motiv de descurajare a potentialilor debitori, ci dimpotriva, sunt o dovada ca institutia financiara nebancara care ofera aceste imprumuturi rapide este una de incredere. Este important de subliniat faptul ca in domeniul financiar riscurile trebuie intotdeauna acoperite printr-o modalitate sau alta, iar un creditor care nu cere garantii si nu isi ia masuri de siguranta nu poate fi unul de incredere.

Pe de alta parte, numeroasele avantaje compenseaza cu usurinta dobanzile ceva mai mari.

1. Tipurile de credite IFN sunt cele mai rapide. Pentru imprumuturi rapide, obtinute intre 24 si 48 de ore, singura solutie reala sunt institutiile nebancare. Datorita faptului ca acestia cer mult mai putine acte si garantii, creditul poate fi obtinut in timpul cel mai scurt.

2. Aceste credite nu tin cont de scorul de credit de la biroul de credit. Pentru ca nu se tine cont de lista de rau platnici de la biroul de credite, aceasta alternativa este uneori singura solutie de finantare pentru persoanele care dintr-un motiv sau altul au ajuns sa fie inscrise la biroul de credite drept rau platnici. Se tine in general cont doar de castigurile lunare si stabilitate acestor castiguri.

3. Institutiile nebancare isi doresc sa acorde credite IFN multiple. Din acest motiv ofera credite pe termen mai scurt, astfel incat debitorul sa le poata achita integral si decide ulterior daca poate continua cu creditarea. De asemenea, obiceiul de oferi credite multiple pune institutiile financiare nebancare intr-o pozitie in care isi pot crea propria lista de rau platnici si clienti seriosi, iar in functie de acestea pot acorda anumite privilegii sau refuza o noua creditare.

Lasă un răspuns