Cum faci ca Google sa se indragosteasca de site-ul tau
Gândește-te că deții o firmă și nimeni nu ar știi unde este sediul ei sau nici măcar numărul tău de telefon. Cele mai multe afaceri nu ar putea supraviețui mult timp într-o astfel de situație. Același lucru este valabil și cu site-ul tău dacă oamenii nu îl pot accesa ușor. Traficul site-ului, asta dacă ar exista trafic, ar fi unul infim. Potențialii clienți interesați de afacerea ta nici măcar nu ar ști că exiști.
Vei spune că îți vei creaun site pentru firma ta, iar adresa va apărea în diverse reclame din mass-media. Cu siguranță, clienții deja existenți sau persoanele apropiate de afacerea ta vor putea găsi pe Internet site-ul tău fără prea mari dificultăți, dar nu asta este ideea. Ești convins că orice potențial client va vedea reclama ta? Ce te faci cu cei care nu citesc ziare, reviste sau alte produse media? Oare publicul tău țintă ascultă postul de radio sau urmăresc emisiunea tv în cadrul cărora te-ai gândit să-ți faci reclamă? Sau ești sigur că vor da atenție broșurilor pe care le-ai tipărit în mii de exemplare pentru a le distribui în poștă?
O variantă mai bună o reprezintă motoarele de căutare, Google, Yahoo, Bing etc. Este suficient ca toți acei oameni care sunt potențialii tăi clienți să tasteze câteva cuvinte într-o căsuță, să dea un click și gata! Vor accesa un link direct către site-ul firmei tale. Motoarele de căutare pot fi nemaipomenite și scenariul de mai sus se poate realiza, dar nu fără ceva muncă. În acest caz ai nevoie de SEO(Search Engine Optimization), adică de cineva care asigură optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare.
SEO te va ajuta ca site-ul tău să apară pe primele pagini pe Google în funcție de anumite căutări, să fie mai ușor de găsit site-ul/afacerea ta pentru cei care folosesc Internetul, îți poate restructura site-ul pentru a deveni mai atractiv, modifică conținutul pentru ca acesta să poată fi preluat și de alte site-uri etc.
Cei care cunosc mediul de afaceri online spun că aproape 90 % dintre intențiile de cumpărături încep printr-o căutare pe Google. Cheia pentru ca site-ul tău să beneficieze de trafic pe Google este să aibă ranking pe prima pagină Google, pentru că site-urile aflate pe prima pagină a motorului de căutare atrag peste 90 % din trafic. Iar asta pentru că cei mai mulți dintre utilizatorii de Internet nu se obosesc să caute mai departe de pagina întâi.
Optimizarea SEO se împarte în două categorii: SEO on page și SEO off page. Ne-am propus să vorbim, pe scurt, în acest articol despre optimizarea SEO on page, care însumează totalitatea acțiunilor de optimizare aduse paginii, codului sursă, structurii și design-ului acesteia precum și asupra conținutului. Pentru a crea relevanță între conținutul paginii și cuvintele cheie care o definesc, se modifica tag-urile meta, structura informațională a site-ului, cantitatea și calitatea link-urilor, imaginile, textul paginii care trebuie sa fie „SEO friendly”. De asemenea, se modifică structura URL-urilor folosind metode specifice de rescriere, metode care sunt prietenoase motoarelor de căutare. Metodele de rescriere a URL-ului fac ca acesta să fie ușor de memorat de către un vizitator. ModificărileSEO on site, implică modificarea codului sursă a fiecărei pagini dinwebsite.
Trebuie să înțelegi că promovarea SEO este un proces continuu și cu efecte și rezultate pozitive pe termen lung, dar odată ce site-ul tău a ajuns în top este important să îl menții acolo.