Cum iti alegi imprimanta multifunctionala

O imprimanta multifunctionala prezinta o multime de avantaje, deloc de neglijat. Reuneste mai multe periferice intr-un singur aparat. Ofera astfel posibilitatea de a imprima, bineinteles, dar este dotata si cu scanner, xerox si unele pot stoca automat documentele pe Cloud. Astfel, imprimantele multifunctionale permit un castig de spatiu considerabil si o optimizare a cablurilor. In plus, acest tip de imprimanta ofera si un avantaj financiar deoarece pretul sau este inferior sumei tuturor aparatelor pe care le inlocuieste.
Intrebarile pe care trebuie sa ti le pui inainte de a alege o imprimanta multifunctionala
Inainte de a te lansa in cautarea unei imprimante multifunctionale, te sfatuim sa raspunzi la o serie de intrebari simple care te vor ghida in alegerea ta:
– Ai nevoie doar de imprimare? Sau ai nevoie si de fotocopiere sau de scanare?
– Care este volumul lunar de foi imprimate?
– Viteza de imprimare este importanta pentru tine?
– Ai de imprimat si foi color?
Criterii de care trebuie sa tii cont in alegerea imprimantei multifunctionale
Odata ce ai raspuns la intrebarile de mai sus, trebuie sa compari si sa analizezi principalele imprimante multifunctionale existente pe piata. Tine cont de:
Functionalitati. Exista, bineinteles, functiile principale: imprimarea unor formate diferite (A3 sau A4), fotocopiere, scanare, etc. Gestiunea electronica a documentelor este in egala masura importanta.
Conectivitate. O serie de alte criterii intra in egala masura in joc precum modul de digitalizare (email, USB), posibilitatea de a imprima direct de pe telefonul mobil, trimiterea documentelor direct pe Cloud, etc.
Ergonomia. Este facilitatea cu care se foloseste imprimanta si diferitele sale functionalitati. Ergonomia cuprinde in egala masura tipul conexiunii (wifi, ethernet), marimea ecranului panoului de comanda, capacitatea de imprimare fata verso, etc.
Consumul electric. Consumul de energie este si el un factor important in alegerea unei imprimante multifunctionale, atat din punct de vedere economic cat si din considerente de mediu. In modul stand by, ar trebui sa fie inferioara 1W. In timp ce functioneaza, imprimanta nu ar trebui sa consume mai mult de 400-700W.