Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Cum ne alegem mancarea? Sfaturi

In cazul in care nu stii, iata cum ar trebui sa citesti etichetele produselor alimentare si sa faci cele mai bune alegeri in privinta produselor de pe raioanele supermarket-urilor pentru a avea grija de sanatatea ta si pentru a evita capcanele industriale.

Identifica-ti prioritatile.  Cum putem alege intre doua produse similare in aparenta? Citeste eticheta si privilegiaza ordinea urmatoare:

  1. Produsul care este fabricat pe baza unor ingrediente naturale – faina mai degraba decat amidon modificat, oua mai degraba decat praf de galbenus de ou, lapte integral nu pudra proteica din zer, s.a.m.d.
  2. Produsul cu cea mai scurta lista de ingrediente – adica cu coloranti mai putini, armome mai putine, conservanti mai putini.
  3. Produsul ce contine cele mai de calitate grasimi – ulei de rapita sau de masline.
  4. Produsul care contine cele mai multe fibre – cereale integrale nu rafinate, continut mai ridicat de fructe si legume.

Repereaza pozitia ingredientelor in lista. Pozitia ingredientelor din lista este importanta. Deoarece ingredientul principal trebuie sa apara primul pe lista, tentatia este destul de puternica pentru industrie de a modifica compozitia produsului pentru ca primul ingredient sa para mai bun pentru sanatate decat al doilea.

Atentie la beneficiile false. Adaugarea unor vitamine este aberanta din moment ce produsul este in mod vizibil nociv pentru sanatate, cu un continut prea mare de zahar de exemplu. Acelasi lucru este valabil si in cazul produselor ultra-transformate care sustin ca sunt bio precum chicken nuggets de exemplu. Bio sau nu, acestea ar trebui sa fie consumate doar ocazional.

Vitaminele si mineralele. Adesea, mineralele si vitaminele adaugate este semnul unui produs mediocru. Vigilenta maxima cu Vitamina D adaugata sau fier. Numeroase sunt produsele imbogatite in fier insa acestea nu fac decat sa interactioneze cu alti nutrienti si sa provoaca pagube ale tesuturilor si celulelor.

Lasă un răspuns