Cum să găseşti cel mai mic preţ la cazare

Cazarea ocupă un loc important în bugetul unui călător, de multe ori fiind cea mai ‘consistentă’ parte a unei călătorii.Exista destinaţii în care cazarea nu reprezintă o problemă majoră, însă există şi destinaţiile mai fabuloase, mai extravagante, în care preţul cazării nu este accesibil oricui.
De exemplu, daca doriti sa gasiti cazare in statiunile montane in plin sezon, va fi nevoie sa cautati din timp un hotel pentru ca locurile sunt limitate. Daca doriti sa vizitati o capitala europeana, variantele de cazare sunt multiple.
Cele mai ieftine si cautate sunt acele hoteluri de 2 stele si tot aici veti gasi si preturile medii.
Un ajutor imens în privinţa găsirii unei cazări în parametrii doriţi vine din partea site-urilor de booking, unde se găsesc multiple oferte din partea hotelurilor, se pot face rezervări foarte uşor , pozele expuse sun reale şi poţi citi comentările turiştilor care au vizitat deja acea destinaţie.
Pe aceste site-uri de booking aveţi şi posibilitatea, în cazul în care nu mai puteţi sau nu mai doriţi să ajungeţi la acea destinaţie, de a renunţa la rezervare şi de a vă primi banii înapoi.
Desigur, aceste opţiuni se pot efectua într-o perioadă fixa, stabilită de firma respectivă. Dacă doriţi să aveţi parte de cele mai noi şi avantajoase oferte, vă puteţi înscrie în baza lor de date pentru a primi mail-uri cu reducerile de preţuri. Puteti cauta si pe site-ul Trivago, unde veti compara preturile pentru aceeasi camera, de pe mai multe site-uri.
Un alt factor care uşurează găsirea unei cazări avantajoase o reprezintă şi agenţiile mari de turism. Agenţiile de turism negociază pachetele de vacanţă şi îţi oferă preţuri foarte bune. Astfel, nu mai ai nicio bătaie de cap. În plus,ai şi suport permanent, în caz că întâmpini dificultăţi la destinaţie.
Pentru tineri este şi mai uşor să găsească cazare ieftină în locurile dorite, cu ajutorul unor organizaţii. Ca de exemplu, World Wide Opportunities on Organic Farms (wwoof.org) este o organizaţie care îi ajută pe tineri să îşi găsească un job la o fermă, din ţara pe care doreşte să o viziteze, contra cazare şi masă. Programul este foarte bun şi constă în 5 ore de muncă/zi, 5 zile/săptămână , şi nu constă neapărat în munci grele, la câmp, ci şi în alte activităţi la care eşti priceput (la birou sau la bucătărie, de exemplu). Ca să îţi găseşti un astfel de loc, se plăteşte o taxă anuală de 30 de dolari şi nu trebuie să ai experienţă, ci doar dorinţă de muncă, socializare şi învăţare.