Cum sa recrutezi in mod eficient? Cateva sfaturi

De fiecare data, acelasi scenariu: te confrunti cu mari probleme atunci cand vine vorba despre recrutare: un salariat care pleaca, un angajat care iese la pensie, un concediu de maternitate…atunci cand stim ca recrutarea reprezinta o investitie pentru companie atat in ceea ce priveste timpul petrecut pentru a forma candidatul cat si costurile. Cum sa recrutezi in mod eficient? Iata cateva sfaturi pentru a te asigura de faptul ca gasesti candidatul ideal.
Defineste profilul ideal. In primul si in primul rand trebuie sa iti definesti nevoile, asteptarile si dorintele. De ce ai nevoie sa recrutezi? In ce domeniu iti doresti sa recrutezi? Care va fi misiunea persoanei pe care umeaza sa o recrutezi? Va avea misiuni anexe suplimentare? Dupa ce iti stabilesti nevoile vei vedea ca totul devine parca mai usor.
Dibuieste candidatii. Odata ce ti-ai facut o idee cu privire la profilul tip de care ai nevoie, nu iti ramane decat un lucru, sa incepi sa il cauti. Pentru asta, poti face apel la o agentie specializata in recrutari care se ocupa de totul in locul tau: publicarea anuntului, analizarea CV-urilor primite, primele interviuri, etc.
Pregateste interviurile. Ai gasit cateva profile care corespund nevoilor postului care este liber, drept urmare va trebui sa il suni si sa il chemi la un prim interviu. Te sfatuim sa iti pregatesti intrebarile. Fa-ti timp sa analizezi cu atentie CV-urile, subliniaza cuvintele-cheie si ia notite inainte de interviu. Atunci cand candidatul isi face aparitia la interviu, primeste-l la timp, la ora la care ai stabilit si intr-un mediu calm, propice schimbului de impresii. Incepe prin a te prezenta si de a-ti expune rolul in sanul companiei si motivul care te-a determinat sa recrutezi. Apoi poti lasa candidatul sa se prezinte. Ascultandu-l, vei avea automat intrebari care iti vor veni in minte in momentul in care iti va vorbi despre experientele trecute, de competente sau de pasiuni.
Profita de acest interviu pentru a organza o mica vizita a locului de munca. Un lucru care ii va permite candidatului sa isi faca o idee cu noul sau potential loc de munca.