Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

De ce sa nu construim pe etape?

santier Avangarde Forest

santier Avangarde Forest

In acest articol vom prezenta 7 contra argumente pentru constructia caselor pe etape.

santier Avangarde Forest
santier Avangarde Forest

In calitate de arhitect aud prea des clienti care vor sa construiasca casa in mai multe etape, din cauza faptului ca vor o casa mare sau foarte mare, de cele mai multe ori o casa pe care nu si-o permit, in cele din urma, ajungand sa se mute intr-o casa semifinisata sau o casa care arata ca un santier.

1. Dupa multa munca, mult stres, multi bani investiti, sentimentul de a te muta intr-o casa terminata, o casa care are eventual si o gradina aranjata este cea mai mare satisfactie pe care o poate avea o persoana, pentru o lunga perioada de timp va avea senzatia ca se afla in vacanta.

2. Casele finalizate in mai multe etape de constructie costa mai mult. Preturile pentru materialele de constructie in general este intr-o continua crestere, manopera segmentata presupune cheltuieli mai mari cu organizarea, deplasarile, muncitorii vor cere mai multi bani etc.

In momentul in care cumparati cantitati mari de materiale, magazinele va asigura transportul grauit la domiciliu, in caz contrar va trebui sa suportati dvs. cheltuielile cu transportul treptat. Pentru cei care doresc sa construiasca un complex rezidential, dirigintele de santier va costa mai mult pentru lucrarile in etape.

3. De cele mai multe ori indiferent de zona, romanii care locuiesc la bloc si si-au dorit toata viata sa reuseasca sa se mute la o casa, au o vorba „vreau sa ma mut la curte”. Oricat de mica ar fi curtea, odata amenajata si aranjata te va lasa sa te bucuri de ea timp de 2 anotimpuri, iar daca veti reporni santierul treptat, gradina cu siguranta va fi prima care va suferi din aceasta pricina.

4. Senzatia de a locui, de a dormi, manca sau trai intr-un santier este cel putin neplacuta. Zgomotul, murdaria, praful, muncitorii care va traverseaza propriul camin, propria casa sunt lucruri pe care le intalniti la ridicarea pe etape ca unei case.

5. De cele mai multe ori, clientii, imi prevestesc ca vor sa lase etajul neterminat pentru ca le va creste copilul, ca acesta sa aiba propriul lui spatiu, dar acestea sunt argumente ce nu stau in picioare, deoarece copii cand cresc mari vor sa aiba propria lor locuinta. Planurile pe termen de 20 de ani pot fi influentate negativ din mai multe directii de-alungul timpului, existand sanse mici sa mai ramana in picioare dupa atatia ani.

6. Sunt firesti si necesare pauzele tehnologice in functie de tipul materialelor si modul de constructie ales. Dupa cum bine stim betonul are nevoie de timp sa ajunga la maturitate, tencuiala sa piarda din umiditate si asa mai departe. Pentru o contructie rapida si eficienta graficul de desfasurare a constructiilor se poate intocmi astfel incat sa se compenseze pauzele tehnologice cu alte lucrari.

7. O locuinta, fie ea casa, complex rezidential etc. are o valoare mult mai mare daca are un proiect bine gandit, pasi de executie bine creionati si executati pe masura, astfel o casa cu parter si mansarda ar trebui terminata cu usurinta in 4-5 luni de zile.

Lasă un răspuns