Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Diferitele tipuri de imprimante, modul de functionare si cartusele de care au nevoie

Ai nevoie de o imprimanta noua insa nu esti hotarat daca sa iti cumperi una cu laser sau cu jet de cerneala. Asta din simplul motiv ca nu prea stii diferenta intre cele doua. Fiecare utilizator sau companie se confrunta cu aceeasti delema cand vine vorba de achizitionarea unei noi imprimante. Majoritatea clientilor au constrangeri serioase in ceea ce priveste bugetul pe care vor sa il aloce, asadar este important ca de la bun inceput sa luati in considerare pretul initial de achizitie si necesarul de spatiu. Cu toate acestea este prudent sa tineti seama si de costurile aditionale cu ar fi cele pe care le veti cheltui pe un cartus pentru imprimanta mea, intretinere sau accesorii. Pe termen lung acestea pot sa tripleze costul imprimantei.

Alegerea acesteia se va face in functie de nevoile de print, evident. Cele cu jet de cerneala sunt ideale pentru acasa, unde nu vom printa un numar extraordinar de mare de foi. Imprimantele laser se potrivesc mai bine spatiilor de birouri unde rulajul de foi printate este mai voluminos.

Tehnologia folosita pentru o imprimanta cu jet de cerneala este simpla si unele componente nu sunt foarte costisitoare. O imprimanta alb negru are un singur cartus –negru. Una color are 2 cartuse : unul negru si unul pentru restul culorilor. Celelete culori, numite culori primare sunt compartimentate in 3 segmente: cyan, magenta si galben. Acestea amestecate produc celelalte culori pe care le cunoastem. Cartusul contine un rezervor care are compartimente cu placute de metal si mici duze pe capul de imprimare. Numarul duzelor depinde de rezolutia imprimantei. Poate fi intre 21 si 128 duze pe culoare. Tusul se incalzeste cand curentul incepe sa circule prin placutele de metal. caldura face sa se formeze bule de cerneala in cartus si cerneala se umfla si incepe sa picure prin duze de foaia de hartie in cateva milisecunde. Se creaza un aspirator odata ce primele picaturi de cerneala se scurg care asugura toata cerneala de care este nevoie in duze. Aceasta tehnologie se mai numeste si jet de cerneala fierbinte sau jet cu bule de cerneala, cel mai cunoscut producator fiind Canon.

Tonerele laser folosesc o tehnologie mai complicata si mai elaborata. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt faimoasele cartuse de hp. In cazul acestora nu se foloseste cerneala lichida ci o pudra numita toner. La inceput se folosea pudra de carbon insa acum tehnologia a avansat si producatorii prefera sa foloseasca cartuse pentru imprimanta care sa se poata umple si schimba cu usurinta. Particulele de carbon sunt amestecate cu un polimer si supuse incalzirii. O imprimanta laser este formata practic dintr-un toner si un cilindru. Tonerul incarcat pozitiv este atras de cilindrul incarcat negativ si transferat pe hartie de catre acesta. Tonerul contine o cerara speciala care se topeste si se usuca in cateva milisecunde. Cand acesta este transferat, unitatea de fuziune aplica caldura si presiune pentru a obtine o imagine durabila.

Imprimantele laser de ultima generatie vin cu facilitati de networking care sa iti permita sa te conectezi cu usurinta la calculatoarele din retea. Acest lucru reduce din costurile aditionale de networking care vin cu o imprimanta cu jet de cerneala. Cum spuneam imprimantele laser sunt mai voluminoase decat cele cu jet de cerneala. Cele din urma sunt ideale pentru folosit acasa, in timp ce majoritatea companiilor aleg pentru birourile lor imprimante laser. Mai exista bineinteles si diferente legate de cost, intretinere, disponibilitatea cartuselor sau viteza de raspuns, insa despre acestea vom vorbi intr-un alt articol.

Lasă un răspuns