Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Eu si bucataria mea!

Bineinteles, au trecut vremurile in care se spunea ca locul unei femei este in bucatarie. Totusi, nu trebuie sa omitem faptul ca noi femeile petrecem acolo mult mai mult timp decat barbatii. Bucataria este o parte cruciala pentru intreaga casa si nu ar trebui sa fie neglijata in procesul de decorare. A angaja un specialist de amenajari de interior este foarte costisitor in ziua de azi, dar o poti face tu insati atata timp cat ai timpul si vointa necesara. Bineinteles, vei avea nevoie si de cateva sfaturi care sa te ghideze, sfaturi pe care ti le voi da in cele ce urmeaza.

Prima regula nu tine doar de amenajarea bucatariei, ci de partea de design interior a intregii case. Drumul catre bucatarie trebuie sa fie cel mai accesibil, cand vii de la cumparaturi nu vrei sa treci printr-un labirint de mobilier si decoratiuni. Bucataria ar trebui sa fie cel mai aproape de iesire, un spatiu cat de cat ofertant si bine luminat.

Ca in cazul oricarei camere din casa, bucataria are nevoie si ea de o tema. Acea tema poate fi natura moarta, cu culori tomnatice si nuante de aramiu sau poate o tema florala. Daca preferi ceva mai modern, poti opta pentru un design minimalist, cu mobilier de bucatarie inchis la culoare, bicolor (alb-negru, negru-argintiu, alb-visiniu, beije-bleumarin).

In cazul bucatariei functionalitatea mobilierului si utilitatilor este de departe mult mai importanta decat in cazul celorlalte camere. Daca spatiul este relativ mic, trebuie sa ai grija sa incapa cat mai multe lucruri fara ca bucataria sa para aglomerata. In unele cazuri, cand structura casei nu permite amenajarea unei camere de mese, mesele zilei se iau tot in bucatarie, ceea ce solitita si mai mult exitenta unui spatiu de deplasare, precum si existenta unui design echilibrat, odihnitor.

Tot cu privire la functionalitate, ar trebui sa aranjati mobilierul in asa fel incat aragazul sa fie cat mai aproape de chiuveta sau de o sursa viabila de apa.

Utilizarea spatiului in bucatarie poate fi maximizata prin utilizarea a cat mai multor etajere, care insa trebuie sa ai grija sa fie cat mai bine fixate in perete. De asemenea, ideal ar fi ca fereastra sau una dintre ferestrele din bucatarie sa fie in stanga chiuvetei, iar usa la dreapta, pentru o deplasare cat mai usoara.

Blatul din bucatarie, poate cel mai important element din aceasta camera, trebuie in primul rand sa fie foarte robust, pentru ca majoritatea activitatilor de gatit se for face pe el. Totodata, va trebui sa acordati o atentie deosebita si aparatelor electrocasnice pe care le achizitionati pentru bucatarie si sa aveti grija ca acestea sa nu fie doar functionale, durabile si practice, ci si sa fie aspectoase si in armonie cu restul camerei.

Pentru a da senzatia de spatialitate, ar trebui sa zugravesti peretii bucatariei in culori calde, pastelate.

In sfarsit, chiar daca bucataria este de obicei o camera de lucru, aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa fie decorata cu gust. Chiar daca spatiul este limitat, trebuie sa gasesti un loc pentru un tablou care sa fie in tema cu intreaga camera sau pentru cate o vaza cu flori naturale de camp sau orice fel de verdeata.

Lasă un răspuns