Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Iata cum au aparut semnele de circulatie

Iata cum au aparut semnele de circulatie

Semnele de circulatie au fost disponibile in orasele din intreaga lume inca din cele mai vechi timpuri. Cu toate astea foarte putine persoane stiu cand au aparut semnele de circulatie pentru prima data.

    Cum au aparut semnele de circulatie

La inceput semnele de circulatie erau lasate pe copaci si pe stanci dupa care s-a ajuns la semnele intalnite astazi. In anul 1968 s-a semnat Tratatul Conventie de la Viena, acest act separa regulile de trafic. Mai exact se separa traficul rutier international si siguranta pe drumurile publice. Prin acest tratat se primea o definitie si o amplasare clara.

Semnele de circulatie avea o forma si o culoare clara. Semnele de interzicere sunt rotunde si sunt pe un fundal alb cu marginea rosie. Indicatoarele de informare si cele turistice nu au o forma general valabila.  Obligavitatea este data de un cerc albastru in care este desenat cu alb.

Semnul “ Stop” a aparut pentru prima data in Michigan si a fost vazut in jurul anului 1915. La inceput, acest semn era mult mai mic si avea litere negre pe un fundal galben. Dupa care in anul 1922 acest semn avea o forma octogonala iar aceasta forma a fost adoptata de marea majoritate a tarilor. In Japonia acest semn este un triunghi cu varful in jos iar in Zimbabwe semnul Stop este un cerc.

Semaforul a aparut pe 10 decembrie 1868 in fata cladirii Parlamentului din Londra. Semnul a fost realizat de inginerul J.P. Knight care a fost inspirat de sistemul de semnale feroviare. Semaforul modern a fost realizat de americani si a aparut in anul 1912. Acesta a fost inventat de Lester Wire un politist din Salt Lake City, Utah si functiona pe principiul rosu si verde, adica “ stai – mergi”.

Primul sistem corelat de semafoare a fost instalat in Salt Lake City in anul 1917. Acesta cuprindea 6 intersectii care erau semaforizate simultan. Primul sistem de semaforizare automat a fost instalat in Anglia in anul 1927.

Toate semnele de circulatie le poti invata mai usor daca vei rezolva mai multe chestionare. Trebuie sa faci cat mai multe chestionare auto daca vrei sa promovezi examenul mult mai repede. Totul depinde doar de tine si de cat de perseverent esti. Vezi mai multe detalii accesand chestionareauto.ro, astfel vei avea siguranta ca toata informatia de care ai parte este cea mai buna.

Cu cat te vei pregati mai intens cu atat rezultatele tale vor fi mai bune. Trebuie sa intelegi ca ai nevoie de un mediu de invatare cat mai bun si cat mai sigur. Incearca sa inveti in primele ore ale diminetii sau atunci cand te simti mai relaxata. Doar asa vei reusi sa intelegi intrebarile si raspsunsurile corecte. Poti eventual sa citesti intrebarea si variantele de raspuns de mai multe ori astfel incat sa stii sigur care este raspunsul corect.

Lasă un răspuns