Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Implant dentar sau stimularea regenerarii proprii a organismului?

Desi implantul dentar este o solutie foarte populara astazi printre pacientii care sufera de boli parodontale, cum ar fi parodontoza, acesta nu este cel mai eficient mod de abordare a degradarii si, in final, a pierderii dintilor naturali.

In fapt, implantul dentar este o solutie facila si superficiala, pentru ca, prin acest tip de interventie chirurgicala, nu este adresata cauza problemelor dentare ci este inlaturat sau, mai bines pus, neutralizat efectul acestora, anume pierderea dintilor naturali.  Ori, cel mai intelept tratament este acela care inlatura cauzele profunde ale tulburarilor de sanatate, cel care corecteaza dezechilibre si readuce organismul pe drumul cel bun, lucruri care nu sunt valabile intru totul in cazul implantologiei.

Chirurgia parodontala este un domeniu care cere atentie la detalii, indemanare si, mai ales, pentru a asigura succesul interventiilor, folosirea de materiale de ultima generatie care sunt, implicit, foarte scumpe. De aceea, companiile producatoare de echipamente stomatologice asociate zonei de chirurgie investesc sume uriase in campanii de marketing menite sa le promoveze produsele si, odata cu acestea, implantele dentare.  Astfel, implantul dentar inceteaza sa mai fie o ultima solutie, o varianta expusa de medicii dentisti numai in momentul in care dintii naturali ai pacientilor nu mai pot fi salvati sub nicio forma, pentru a se transforma in maniera populara de abordare a parodontopatiilor.

Ceea ce multa lume trece cu vederea este faptul ca, adesea, dintii naturali pot fi salvati prin stimularea capacitatilor regenerative ale organismului. Celulele cu proprietati regenerative, proprii oricarui organism uman, trebuie ghidate catre zonele afectate (aici, tesutul osos peridentar si gingiile) pentru a evita metode invazive de tratament, asa cum este implantul dentar.

A fost demonstrat clinic faptul ca, printr-o curatire eficienta, de profunzime a tartrului si prin stimularea ulterioara a acestor capacitate regenerative, pacientii pot pastra dintii naturali, nemaifiind nevoiti sa recurga la interventii chirurgicale sofisticate.

De aceea, este util sa punem in balanta beneficiile implantului dentar cu cele ale acestei metode, total neinvazive. Dat fiind ca dintele natural are calitati care nu pot fi egalate de implant, este potrivit ca, dincolo de strategiile de marketing, pacientilor sa li se prezinte multiplele variante de abordare a bolilor parodontale.

Lasă un răspuns