Intampina profetia Maya cu un Ceas Kronsegler Maya oferit de comando.ro
1. Cultura si istoria Mayase s-au dezvoltat pe parcursul a 5000 de ani. Maya au reprezentat o civilizatie infloritoare din peninsula Yucatan, Belize, Guatemala si Honduras. Ei credeau in caracterul ciclic al timpului, Mayasii fiind recunoscuti pentru sistemul lor calendaristic foarte bine pus la punct. Data de 21 decembrie 2012 marcheaza sfarsitul calendarului mayas fapt ce a generat o serie de discutii controversate privind sfarsitul lumii in aceasta zi.
Kronsegler a dezvoltat o serie de ceasuri denumita Codex Dresdensis care coreleaza calendarul Mayas – Tzolkin cu cel Gregorian cu ajutorul inelului rotativ al cadranului. In afara de ora, minute si secunde sunt afisate si zilele saptamanii, data, luna si fazele lunii (varsta lunii). In loc de indicatoarele clasice arabe sau romane s-a folosit un sistem de linii si puncte care reprezinta sistemul numeral Maya. Indicatorul pentru fazele lunii al ceasurilor Codex Dresdensis este prevazut cu simbolul Maya al lunii. Acest indicator arata puterea mareelor pentru o miscare de revolutie de 29,5 zile.
Cu fiecare ceas veti primi o brosura care contine istoria Codex Dresdensis, proiectarea ceasului, integrarea calendarului Maya, semnificatia simbolurilor pentru zile in calendarul Maya-Tzolkin.
2. Ceasurile de mana nu mai sunt de mult doar simple accesorii cu importanta functionala care masoara timpul. Pe langa utilitatea practica, acestea pot da indicatii despre statutul unei persoane, definesc personalitati, pasiuni, concepte.
Alegerea unui ceas care sa ti se potriveasca inseamna o documentare prealabila in ceea ce priveste produsele existente pe piata si caracteristicile legate atat de stil si design, cat si de functionalitate.
Partea cea mai importanta a unui ceas este mecanismul care da acuratetea timpului.
Mecanismul mecanic este specific ceasurilor old-fashion, care trebui intoarse in mod regulat si folosesc rotite si arcuri pentru a pune in miscare indicatoarele ceasului, Mecanismul automatic nu mai necesita intoarcere manuala avand o acuratete de aproximativ 10-30s/zi. In ceea ce priveste mecanismul quartz, acesta este folosit pentru majoritatea casurilor moderne avand o precizie de +/- 15s/luna.
Carcasa reprezinta corpul pe care stau toate celelalte piese. Carcasele au forme diferite: rotunda, ovala, dreptunghiulara etc, sunt confectionate din otel inoxidabil, titan, aur si altele si pot fi incrustate cu pietre, gravate cu logo-ul producatorului.
Geamul ceasului poate fi confectionat din safir cristal, sticla minerala sau alte derivate. Geamul din safir cristal este cea mai scumpa varianta si se regaseste la ceasuri precum Kronsegler Valjoux Automatic „Deutsche Baumeister edition” George Bähr.
Atunci cand alegeti un ceas asigurati-va ca are o curea sigura, durabila si suficient stransa. Curea poate fi din piele pentru un plus de eleganta, din silicon – in special la ceasurile sport, poate fi metalica segmentata etc.
Magazinul nostru, www.comando.ro este unic importator in Romania al ceasurilor KRONSEGLER,ceasuri premium, produse in serii limitate, in mod traditional,fapt ce le confera valoare individuala.
La noi veti gasi celebrele ceasuri Kronsegler Codex Dresdensis Maya in diverse modele, cu cadran ghilosat si geam confectionat din sticla minerala foarte rezistenta la zgarieturi.
Ceasul Kronsegler „Codex Dresdensis” Maya Chrom face parte din cele 35 de linii de ceasuri si peste 200 de modele lansate de Kronsegler de-a lungul timpului,are o rezistenta la apa de 5ATM si o precizie a mecanismuluide -10/+20 secunde/luna si este creat in serie limitata de 999 modele p.a.