Mici secrete si sfaturi de gatit retete culinare
Inainte de a utiliza oualele la diferete retete culinare, scoteti-le de la frigider pentru cel putin 20-30 minute inainte. Pentru a scadea proteinele din oua, intepati-le in coaja. Galbenusul de ou poate fi pastrat in frigider mai multe zile.
Daca doriti sa verificati daca oualele sunt proaspete, le puneti intr-un recipient cu un litru de apa si 120 g de sare. Cele proaspete vor ramane pe baza vasului in timp ce ouale mai vechi de 30 de zile vor pluti la suprafata cu partea ascutita in sus.
Feliile de ceapa pot fi pastrate timp de cateva zile in frig, daca sunt amestecate cu ulei si sunt puse intr-un recipient din sticla acoperit cu capac.
Puteti folosi feliile de ceapa taiate subtiri, in inele individuale pentru a decora salate, sandvisuri si gustari.
Pentru a reduce pierderea de minerale atunci cand spalati legumele, le inmuiati in apa sarata. Apoi clatiti-le sub jet de apa.
Daca atunci cand coacem legume proaspete si ele sunt aburite vom adauga putina apa ca sa nu se arda, acestea nu-si vor pierde din valoarea lor nutritionala, culoare si nici aroma.
Atunci cand cumparati conopida, treci usor cu mana pe suprafata lor. In cazul in care acestea nu sunt proaspete, in palme vor ramane firimituri mici si albe.
Conopida se va pastra culoarea alba atunci cand o gatiti, daca adaugati apa si lapte.
Spalati ciupercile sub jet de apa, de preferinta cu o periuta de dinti.
Sfecla rosie se fierbe intreaga pentru ca ea sa nu isi piarda din substantele sale minerale. Pentru ca ea sa isi pastreze culoarea adaugati cateva picaturi de otet.
Lugumele cu frunze ofilite pot fi reimprospatate daca le cufundati in apa rece cu suc de lamaie.
Atunci cand gatiti retete de prajituri cu drojdie, acestea vor capata o aroma mai picanta daca in aluat veti adauga un varf cutit de nucsoara.
Daca veti tine cont de aceste sfaturi culinare in pregatirea retetelor de pe blogul culinar bucatarulpriceput.ro , veti deveni un bucatar priceput in adevaratul sens al cuvantului.
Salut. Te rog sa imi scoti si mie linkul din articol catre domeniul bucatarul priceput