MythBusters: Dieta Dukan

Dieta Dukan ne indeamna sa consumam numai alimente naturale, integrale, neprocesate, fara chimicale și conservanți. Dr. Pierre Dukan pune accentul pe importanța prepararii unor retete Dukan de la zero și pe a savura fiecare masă. Dieta Dukan te îndeamnă să mănânci sănătos, să bei multă apă, sa ai mese echilibrate și sa eviti alimentele prelucrate, cu o concentratie ridicata de sodiu, precum și grasimile, snacks-uri și deserturile.
Dieta Dukan se axeaza pe consumul de proteine, dar si lactate fara grasimi – care sunt foarte bune pentru inima. Fructele proaspete, legumele și produsele din cereale integrale, plus portia zilnica de tărâțe de ovăz, sunt fundamentul Fazei de Stabilizare va fi urmata pentru tot restul vietii. Multi oameni mananca prea multe glucide, în special cartofi, orez, paine si paste făinoase. Prin aceste retete Dukan ni se arata că este posibil să se diminueze acesti carbohidrati in mod dramatic, fara a sacrifica bucuria de a manca, gustul mancarii si aroma.
În cele din urmă, Dieta Dukan nu este doar despre nutriție, aceasta include, de asemenea, si exerciții fizice regulate, ca parte esențială a regimului. Ar trebui să nu fie nici o surpriză faptul că mulți oameni care urmeaza dieta Dukan nu numai ca pierd in greutate, dar si o condiție generala de sanatate mai buna, tensiune arterială scazuta, inclusiv nivelul de colesterol scăzu si indici mai mici A1C.
Omenirea exista ca specie de aproximativ 2 milioane de ani, iar stramosii nostri hominizii preumani – australopitecii, au apărut în urmă cu cel puțin 4 milioane de ani. Această fază a istoriei evolutive a adus contribuții definitive in alcaturiea noastră genetică actuală, parțial ca răspuns la influențele alimentare din acel moment.
Aparitia agriculturii în urmă cu zece mii ani se pare ca a avut o influenta minima asupra genelor noastre, dar a modificat semnificativ modelele nutritive umane. În societatea stramosilor nostrii bazata pe vânătoare, proteinele reprezentau o proportie de două pana la aproape cinci ori mai mare din totalul de calorii pe care il consuma oamenii din zilele noastre. Organismul nu e adaptat genetic pentru a consuma atat de multi carbohidrati.