Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Perele si beneficiile sale

Para, este un fruct obtinut chiar din pom, ce apartine speciei Pyrus. Cu o aroma puternica, dulce, perele sunt la fel ca si merele, zemoase si foarte populare. Aceasta popularitate a perelor este existenta in Emisfera Nordica oferind astfel calitati hranitoare unice. Perele se gasesc in diferite regiuni cum ar fi: Asia si Europa. In Asia, soiurile sunt cunoscute pentru textura lor mai dura, dar si pentru fermitatea care nu se schimba dupa recoltarea fructului, putand astfel de a fi consumate. Spre deosebire de cele asiatice, perele europene devin moi si zemoase daca sunt lasate sa se coaca. Para reprezinta o forma de clopot, de aproxiamtiv 12-15 cm lungime si 200 de grame. Se spune despre fructele proaspete ca sunt ferme, dand o usoara aroma de mar. La exterior, prezinta o coaja extrem de subtire datorita soiului cultivat. Din acest fapt, reiese ca fructele pot avea o culoare verde, rosu-portocaliu sau galben-portocaliu. La inerior, prezinta un miez albicios, zemos si crocant. Dupa dezvoltare, perele devin mature. Pulpa incepe sa prinda o culoare maro, prezentand o textura faramitoasa atunci cand este taiata. Miexul fructului este putin asemanator cu cel al marului, avand in centru miezului, seminte mici. Perele contin multi nutrineti benefici organismului de exemplu: fibrele dietetice, anti-oxidantii, minerale si vitamine necesare pentru sanatate. Un consum regulat de pere, protejeaza impotriva cancerului de colon. Fibrele protejeaza mucoasa colonului impotriva compusilor care declanseaza cancerul. Perele sun sarace in calorii, avand 58 de cal per 100 g. Cateva felii din acest fructe necesare pentru o dieta zilnica va duce la o reducere seminificativa a greutatii si a nivelului de colesterol negativ. Bogate in anti-oxidanti cum sunt carotenul, luteina si zea-xanthins, acestea impreuna cu Vitamina C si A ajuta corpul sa lupte impotriva radicalilor liberi. Acest fruct reprezinta o sursa buna de minerale cum ar fi: cuprul, fierul, potasiul, magneziul si manganul, dar si Vitamina B, acidul folic, riboflavinul si Vitamina B6. Se pare ca perele sunt fructe care provoaca foarte putine alegii, fiind recomandate de catre medici ca hrana alternativa pentru persoanele care sufera de alergii. Perele proaspete se gasesc in magazine. Cel mai des intalnite sunt cele din soiul While Bartlett, sau cele de toamna din soiurile Comice sau Seckel. Este recomandat sa alegeti fructe proaspete, cu o aroma puternica, evitandu-le astfel pe cele cu lovituri sau vanatai, deoarece acestea indica faptul ca pulpa este zdrobita. Perele provenite din regiunea asiatica, au aspect de rugina la exterior, ceea ce prezinta o caracteristica accestabila. Perele necoapte este de recomandat sa fie tinute intr-un cos sau invelite in servetele de hartie, la fel ca papaya. Odata ce simtiti ca sunt fine, atunci cand le atingeti, acestea pot si consumate. Pentru a beneficia de toti nutrientii existenti acestui fruct, acesta trebuie consumat atat timp cat acesta este proaspat sau chiar se poate pastra in frigider unde pot sta cateva zile. Inainte de a consuma orice fruct, va trebui mai intai sa fie spalat. Stratul de apa trecut peste fructe, indeparteaza orice urma de praf, pesticide sau fungicide care se pot afla pe acele fructe. Perele sunt folosite in prepararea gemurilor, sucurilor, placintelor, dar si a salatelor de fructe.

Lasă un răspuns