Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Plosnitele de saltea si cum scapam de ele!

Acesti daunatori mai putin cunoscuti isi fac din saltele teren de vanatoare noapte de noapte. Cei care au avut neplacerea de a avea de-a face cu acestea, stiu ca situatia poate deveni un adevarat cosmar avand in vedere ca acesti daunatori au prostul obicei de a se hrani cu sangele oamenilor. In case cu bebelusi sau copii mici, in special, solutia trebuie rezolvata cat se poate de rapid si pe cat posibil, cu cat mai putin deranj.

Iata cateva alternative, de la cele mai populare, la cele mai putin cunoscute, pentru a scapa de acesti musafiri nepoftiti ai saltelelor dumneavoastra.

Dezinsectia reprezinta bineinteles cea mai evidenta solutie, iar in acest sens aveti doua optiuni. Fie o faceti singuri, acasa, fie apelati la profesionisti.

  • Pentru a face o dezinfectie pe baza de insecticide va fi nevoie sa scoateti salteaua si intregul pat cu probleme din functie, sigilandu-le impreuna cu intreaga lenjerie de pat in pungi de plastic in care adaugati un insecticid puternic. Pentru o astfel de procedura este nevoie de 2 saptamani timp in care toate cele mentionate mai sus raman sigilate dupa care trebuie spalate cu apa calduta si lasate la uscat. Pentru cei care au posibilitatea de a nu utiliza patul din camera cu probleme pentru o perioada mai lunga, aceasta metoda este foarte eficienta.
  • Bineinteles, apelarea la servicii de specialitate garanteaza ca problema va fi rezolvata profesional, insa nu neaparat rapid. Profesionistii va vor trata patul si salteaua insa chimicalele folosite de acestia omoara doar daunatorii deja dezvoltati fara sa afecteze ouale, astfel ca este nevoie de 3 vizite la domiciliu, la doua saptamani si respective o luna.

Daca doriti sa evitati metodele chimice de a scapa de aceasta problema, aveti de asemenea un numar de alternative.

  • Aburul – folosind un aspirator cu abur curatati toate suprafetele din camera, lenjeria de pat, perdele, covorul, salteaua si nu in ultimul rand chiar si hainele depozitate in camera cu probleme. Aburul este o solutie optima deoarece distruge si ouale daunatorilor. Aceasta metoda poate fi folosita in combinatie cu cele mai sus mentionate.
  • Uleiul de arbore de ceai (sau maleluca) –  este de asemenea foarte eficient, fiind de ajuns sa aplicati cateva picaturi pe rama patului si cateva pe saltele pentru a tine la distanta plosnitele in timpul noptii. Mai mult decat atat, acest ulei pe care il puteti gasi la orice plafar nu ar trebui sa va lipseasca din casa, cum este cel mai neiritant antiseptic cunoscut.
  • Amplasati banda adeziva, cu partea adeziva in sus pe langa marginiile peretilor si in jurul picioarelor patului. Schimbati banda de cate ori aceasta se umple de plosnite.

Nu in ultimul rand, cea mai buna aparare este prevenirea, asa ca asigurati-va ca aveti saltele curate, dezinfectate si aspirate periodic.

Lasă un răspuns