Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Procesul de Web Design

Prin web design intelegem procesul de creare a unui site web, atat in ceea ce priveste conceperea structurii, interfata grafica si pana in momentul finalizarii programarii si introducerea principalelor date ce vor alcatui continutul site-ului

Prin web design intelegem procesul de creare a unui site web, atat in ceea ce priveste conceperea structurii, interfata grafica si pana in momentul finalizarii programarii si introducerea principalelor date ce vor alcatui continutul site-ului: fisiere, aplicatii, imagini, text si numeroase alte elemente.

Prima faza in procesul de creare a unui website si in acelasi timp una dintre cele mai importante este data de planificarea continutului web si o buna planificare va putea conduce la succesul site-ului si implicit la un potential ridicat pentru acesta. La randul ei, planificarea procesului de web design este impartita in alte mici sub etape, important a fi luate in considere. Acestea sunt enumerate si descrise pe scurt in randurile ade mai jos:

  • Alegerea nisei potrivite.  Este importanta alegerea celei mai bune nise intrucat astfel va putea fi asigurat succesul intr-o afacere desfasurata in mediul online. Aceasta are la baza respectarea a 3 conditii importante:
  1. identificarea nevoilor unui grup de persoane;
  2. studierea nisei – presupune o buna informare in domeniu si cat de profitabila ar putea fi o afacere desfasurata in acest mediu; in acelasi timp se va avea in vedere cele mai bune premise pentru mentinerea afacerii pe linia de plutire;
  3. analiza competitorilor si nivelul resurselor necesare pentru a putea depasi concurenta;
  • Gasirea cuvintelor cheie

In functie de nisa in care va activa website-ul se vor alege si cuvintele cheie relevante pentru acesta, acelea frecvent intalnite in cautari si care vor putea aduce traficul necesar pe site. Este importanta construirea unui tabel cu cuvinte cheie ce vor fi apoi folosite pentru ridicarea website-ului in cautari.

  • Analiza principalilor competitori

Atatat timp cat problema concurentei va fi indepartata si succesul unei afaceri dezvoltata in mediul online ar putea fi asigurat.

  • Structura site-ului

Este important ca site-ul sa fie usor accesibil oricarui vizitator, utilizator cat si pentru motarele de cautare. Se va acorda o atentie sporita impartirii acestuia in categorii si fiecarei categorii ii va fi atribuita o noua pagina cu link catre pagina pricipala. In modul acesta va fi usor pentru vizitatori sa navigheze de la o pagina la alta si sa se intoarca apoi la meniul principal.

Dupa planificarea continutului web urmeaza apoi o alta etapa la fel de relevanta data de concretizarea ideilor. Este importanta o schitare a planului site-ului si in functie de aceasta se va trece apoi la urmatorul pas: programarea paginilor web in limbajul stabilit de comun acord intre client si echipa de programatori ce vor realiza site-ul (Javascript, CSS, HTML, etc).

Dupa ce site-ul va fi realizat, etapa urmatoare este data de testarea acestuia si astfel vor putea fi eliminate eventualele erori ce s-ar putea strecura in codul sursa al site-ului precum si oferirea de sugestii de imbunatatire sau eliminarea elementelor care nu corespund cu structura stabilita initial – aceasta putand fi considerata o alta etapa in crearea unui website si anume schimbarea partilor ce nu corespund tintei initiale.

Ultimele doua etape in prin care un site web trece sunt cea de publicare pe Internet sau pe Intranet, urmata de retusari si modificari ulterioare si relansarea acestuia pe Internet.

Acestea sunt principalele etape prin care un site va trece inca din momentul conceperii si pana la lansare, fiind insa implicate si alte aspecte ce nu tin neaparat de serviciile de web design, dar fara de care un website nu va putea exista pe Internet.

Acestea sunt: achizitionarea unui nume de domeniu, gazduirea acestuia pe un server (servicii de hosting) si abia apoi crearea propriu zisa a site-ului.

Lasă un răspuns