Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Quantum Leap: Programele de calculator ar putea curand sa scoata carti, filme si muzica

In cadrul unei competitii de film din 2016, realizatorul Oscar Sharp si tehnologul creativ Ross Goodwin au alimentat o retea neurala o multime de scenarii de filme si i-au oferit cateva indicii, inclusiv titlul si setarea. Scenariul pe care l-a produs programul de inteligenta artificiala (AI) a fost transformat intr-un scurtmetraj numit Sunspring, in rolul principal al lui Silicon Valley, Thomas Middleditch si regizat de Sharp.

Filmul, cu dialogul sau dezlegat si personajele ambigue, nu are prea mult sens. Insa modul in care s-a produs a fost atat alarmant cat si interesant. Doi ani mai tarziu, Sharp si Goodwin au decis sa permita AI, care a primit numele de Jetson inainte de a decide sa se numeasca Benjamin, sa scrie, sa editeze si sa dirijeze Zona Out cu imagini cu vedete, inclusiv Middleditch si scene din filme vechi. Rezultatul este chiar mai bizar decat Sunspring.

Goodwin a facut un experiment similar in literatura, inspirat de „On the Road” al lui Jack Kerouac. Goodwin a echipat o masina cu un microfon pentru a inregistra conversatiile, un tracker de locatie si o camera si a condus din New York la New Orleans in 2017. Cu aceste intrari, AI a generat un roman, 1 The Road. In 2018, Christie a vandut o opera de arta AI pentru 4.32.000 de dolari, iar la inceputul acestui an, Google a dezvaluit un doodle alimentat cu AI pe ziua de nastere a compozitorului Johann Sebastian Bach si a permis utilizatorilor sa introduca o melodie care sa fie armonizata in stilul lui Bach.

Sigur, acestea sunt toate incercarile timpurii si nepoluante de a testa lungimile creative la care poate merge invatarea masinii.

Dar, primele lucrari palatabile ale AI-ului se vor intampla probabil in genuri de muzica si filme care sunt formulate, precum electronica si pop-ul, si rom-com-urile si flick-urile de supereroi. Si asta ar putea deschide pur si simplu portile pentru o noua epoca a creativitatii colaborative om-masina.

Lasă un răspuns