Radiere firma – ce inseamna sa-ti desfiintezi firma

Infiintarea unei firme poate fi de lunga durata, insa nu inseamna neaparat ca este permanenta. Sunt antreprenori care iau la un moment dat decizia de a inchide o firma pentru a putea dedica mai mult timp alteia, ori pur si simplu nu mai merge activitatea la fel de bine cum se intampla in trecut.
Pentru a putea radia a firma ai nevoie sa treci printr-o serie de etape, pe care poti sa parcurgi avand alaturi ajutorul unei echipe de avocati. Acestia vor face toate demersurile necesare pentru ca radierea firmei sa aiba loc suficient de rapid fara sa iti dea prea multa bataie de cap.
Pentru procesul de radiere firma ai de completat un dosar cu mai multe acte fara de care firma nu va putea fi desfiintata. Printre cele mai importante din aceste acte se numara o cerere de radiere, certificatul de inregistrare al firmei la Registrul Comertului, dar si toate anexele cuprinse de acesta, acte doveditoare specifice activitatii desfasurate, precum ca nu exista plati de achitat catre stat, dovezile pentru plati de timbru judiciar si pentru taxa de registru.
Inainte ca o firma sa fie desfiintata, managementul ei trebuie sa aiba in vedere mai intai de toate tot ceea ce are de facut pentru ca lucrurile sa se aranjeze cat mai simplu in directia in care ai nevoie.
Avocatii specializati in radieri firme iti vor putea indruma pasii catre cele mai simple metode pe care le poti aplica, plus ca te pot reprezenta la institutiile oficiale, astfel incat sa poti reduce din timpul pe care altfel l-ai pierde de la o institutie la alta, facand rost de actele necesare.