Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Cloaking-ul este folosit ca tehnica black hat SEO pentru a afisa continut diferit utilizatorilor fata de ceea ce vad motoarele de cautare, unul din motive putand fi acela de a-i prezenta acestora continut supraoptimizat, supraincarcat cu keyword-uri. Mai multe informatii despre cloaking si despre tehnicile black-hat SEO gasiti la rubrica “Vreau site”.

Cloaking-ul poate fi folosit si in scopuri pozitive, de exemplu site-uri care ofera continut real botilor (pentru a fi indexate corespunzator) si o pagina de inregistrare pentru utilizatori. Acesta este un mod legitim in care cloaking-ul poate fi folosit si nu reprezinta o incercare de a manipula ranking-ul ci de a inscrie cat mai multi vizitatori. Despre cum puteti sa va promovati site-ul prin tehnici white-hat SEO puteti citi mai multe in pagina de Optimizare Website de pe site-ul Studio 9.

Un exemplu de cloacking black hat este atunci cand GoogleBot primeste o pagina despre desene Disney in timp ce utilizatorii vad o pagina cu continut pornografic. Afisarea unui continut diferit pentru GoogleBot si pentru utilizatori este in general o tehnica foarte riscanta si in multe situatii este bine sa fie evitata. De exemplu, pentru paginile in Flash exista deja solutii pentru a putea fi accesate de GoogleBot: http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=72746#1

In functie de meetoda de detectie, pot fi folosite doua metode de cloacking: detectarea user agent pentru motorul de cautare si detectarea IP-ului pentru botii motoarelor de cautare.

Detectarea user agent pentru un motor de cautare

$user_agent = $_SERVER[‘HTTP_USER_AGENT’];

if (strstr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Googlebot')) {  $GoogleByDNS = true; } 

Detectarea IP-ului motoarelor de cautare

$ip = $_SERVER[‘HTTP_REMOTE_ADDR’];

if (preg_match("/66\.249\.[\d]{1,3}\.[\d]{1,3}/", $ip)) {  $GoogleByIP = true; }

Pot fi compilate intr-un fisier IP-urile botilor Google din rezultatele memorate in log-uri (vezi robots.txt) sau pot fi folosite liste de IP-uri create de webmasteri pe site-uri precum http://iplists.com/ .

Google Cache arata link-urile cloaked daca cel care le-a creat nu a inclus un meta-tag nocache in pagina. Acesta este modul prin care ceilalti isi pot da seama ca un site face cloaking. Totusi <meta name=”robots” content=”nocache”> anunta motorul de cautare sa inlature site-ul din cache si astfel urmele se pierd.

Cel mai bun tool pentru a detecta cloaking-ul este sa browsezi un site in asa fel incat sa vezi exact ceea ce ar vedea in mod normal un bot al unui motor de cautare, ceea ce se poate realiza cu ajutorul add-on-ului de Firefox „User Agent Switcher”.

Lasă un răspuns