Sfaturi pentru a invata rapid o limba straina

Un studiu recent efectuat de Eurobaromètre 54, „Europenii si limbile straine” a aratat ca aproape 47% dintre europenii chestionati nu vorbesc nicio limba straina. Cu toate acestea, 71% dintre respondenti au declarat ca „fiecare persoana din Uniunea Europeana ar trebui sa fie capabila sa vorbeasca o limba comunitara in afara de limba materna”, iar engleza a fost considerata cea mai utila limba pentru 75% dintre europeni.
De unde ar trebui sa incepem? Care sunt cele mai bune modalitati de invatare? Pe cont propriu sau cu o organizatie de formare lingvistica? Toate acestea sunt intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti inainte de a incepe sa invatati o noua limba. Fie ca doriti sa invatati engleza, rusa, spaniola sau italiana, in acest articol va oferim 8 sfaturi esentiale pentru a invata o limba straina.
Rezumat:
Sfatul 1: Urmariti filme si seriale in varianta lor originala
Ce-ar fi sa combinati invatarea limbilor straine cu placerea? Urmarind filmele si serialele preferate cu subtitrare in varianta originala va va ajuta sa invatati expresii comune si va va familiariza cu diferitele accente si pronuntii posibile in limba straina. Indepartati treptat subtitrarile, astfel incat, in final, sa puteti intelege fara dificultate filmele si serialele preferate. Nu va ascundem faptul ca s-ar putea sa nu intelegeti prea multe la inceput, dar practica face perfectiunea.
Sfat 2: Invatati propozitii, nu doar cuvinte
Sa ai vocabular si sa inveti gramatica sunt foarte bune, dar ce rost are daca nu stii cand sa le folosesti sau in ce tip de propozitie? De exemplu, engleza este considerata cea mai usor de invatat limba, dar unele cuvinte au intelesuri diferite in propozitii diferite. Asadar, cel mai bine este sa invatati fraze si expresii, mai degraba decat cuvinte de sine statatoare.
Sfatul 3: Exersati vorbirea limbii straine
Dupa ce ati invatat elementele de baza ale gramaticii, vocabularului si expresiilor, va trebui sa faceti pasul cel mare si sa vorbiti! Cum puteti sti daca ati invatat cu adevarat o noua limba daca nu puteti exersa in viata reala? In curand va veti da seama ca exista o diferenta intre teorie si practica, dar daca bazele dvs. sunt solide, ar trebui sa fiti pe drumul cel bun. Veti putea apoi sa purtati conversatii atunci cand calatoriti sau la locul de munca. In plus, pentru a retine ceea ce ati invatat, practica si revizuirea sunt esentiale.
Sfatul 4: Inveti facand greseli
A gresi este omeneste, asa cum se spune! Cu atat mai mult atunci cand incepi sa inveti o limba straina. Facand greseli, puteti afla ce trebuie sa invatati mai mult, va puteti identifica greselile si le puteti corecta pentru a nu le mai face din nou. Daca este posibil, va sfatuim sa exersati cu persoane care sunt bilingve sau vorbitori nativi ai limbii straine pe care o invatati, astfel incat acestea sa va poata corecta atunci cand faceti greseli.
Sursa: https://blog.7speaking.com/fr/apprendre-langue-etrangere