Sfaturi pentru viitorii antreprenori

Ai un proiect in minte de mai multe vreme deja si a venit vremea sa il concretizezi. Esti un viitor antreprenor? Atunci citeste randurile de mai jos, sfaturile acestea iti sunt adresate.
Motivatia este importanta
Crearea unei afaceri, a unei companii se poate lovi de numeroase obstacole. O motivatie puternica si o incredere mare in propriile puteri si in conceptul pe care urmeaza sa il dezvolti sunt resursele necesare pentru a invinge toate obstacolele care iti apar in cale. Trebuie sa fii constient de faptul ca obstacolele pot aparea acolo unde te astepti mai putin. O motivatie care sa te ajute sa treci cu brio peste toate problemele este absolut necesara.
Efectueaza un studiu real de piata
Cel mai bun antreprenor se identifica prin ceea ce a reusit sa creeze, prin afacerea sa cu alte cuvinte. Evalueaza pertinenta acesteia din urma si adaptarea sa la piata locala. Evalueaza concurenta.
Protejeaza-ti patrimoniul
Opteaza pentru un statut juridic care limiteaza responsabilitatea ta in cazul in care intampini o anumita problema.
Evalueaza nevoile tale in ceea ce priveste finantarea
Sa stii sa evaluezi cheltuielile de lansare previzibile este un lucru important. Sa nu te bazezi pe faptul ca te vei intretine din banii proveniti din afacerea ta aflata la inceput de drum. 35% din antreprenori isi incep afacerea cu o suma de minim 16 000 de euro, 20% cu mai putin de 20.000 de euro.
Gaseste finantare
Trebuie sa stii sa seduci un bancher si sa intretii un adevarat parteneriat cu acesta din urma.
Fii metodic
Avanseaza etapa cu etapa pentru a-ti dezvolta afacerea in cel mai pragmatic mod cu putinta. Stabileste un plan de dezvoltare.
Fa-te cunoscut
Gaseste asociati, finantare si atrage privirile asupra conceptului tau, fa-te cunoscut cu alte cuvinte. Foloseste toate resursele disponibile. Retele sociale, concursuri organizate pentru tinerii antreprenori, presa…orice este bun pentru a-ti face marca cunoscuta.
Excelent articolul, multumesc pentru recomandari!