Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Slabeste datorita dietei disociate

Inventat de doctorul William Hay in prima jumatate a anilor 1990, principiul regimului disociat este unul destul de simplu si se declina in ziua de azi in mai multe forme precum dieta Montignac sau dieta Antoine.

Care este principiul dietei disociate? Doctorul Hay era convins de faptul ca sistemul nostru digestiv este incapabil sa trateze in mod eficient unele tipuri de nutrienti in acelasi timp de unde si, dup aparerea lui, luarea in greutate. Drept urmare, a decis sa vina cu o dieta disociata. Principalele reguli ale acestei diete? In primul si in primul rand, sa nu consumi niciodata proteine si glucide la aceeasi masa. Drept urmare, daca vrei sa urmezi acest regim, nici nu poate fi vorba de consum de feculenti, surse importante de glucide (paste, orez, cartofi) alaturi de carne sau de peste. Dieta disociata ne sfatuieste sa optam pentru cerealele integrale (orez integral sau paine integrala) si sa lasam deoparte cerealele rafinate precum orezul alb. De altfel, alimentele acide (carne si alte alimente bogate in proteine si feculenti) nu trebuie sa fie consumate in acelasi timp cu alimentele alcaline (legume si fructe). Cat despre lapte, acesta trebuie consumat in cantitati mici, la distanta de celelalte alimente.

Cum arata dieta disociata in practica? Concret, daca ar fi sa urmam sfaturile doctorului Hay, ar trebui sa consumam un singur tip de aliment (carne, fructe, legume, feculenti) la masa sau pe zi timp de doua-trei saptamani (faza de atac) in functie de versiunea care ti se pare mai interesanta. Daca optezi pentru cea zilnica poti spre exemplu sa consumi luni doar carne alba, doar legume proaspete marti, doar produse lactate miercuri, doar oua joi, doar fructe proaspete vineri, doar peste sambata si doar feculenti duminica. Urmeaza o faza de stabilizare in timpul careia vei adopta o alimentatie mai diversificata pentru a evita reluarea in greutate.

Lasă un răspuns