Supraveghere Video
Camerele de supraveghere sunt folosite cu scopul de a observa o zonă. Acestea sunt adesea conectate la un dispozitiv de înregistrare, de reţea IP. Acum, cu tehnici de producţie mai ieftine, este destul de simplu si ieftin pentru a fi utilizate în sistemele de securitate de origine, precum şi pentru supravegherea de zi cu zi.
Analiza de imagini se face mai uşor de software-ul care organizeaza automat imaginile video digitale într-o bază de date, şi de software-ul de analiză video automat (cum ar fi VIRAT şi HumanID). Suma de imagini este, de asemenea, drastic redusa prin senzori de mişcare care înregistrează numai atunci când este detectată o mişcare. Utilizarea de sisteme de supraveghere de către guverne şi companii a crescut în mod dramatic în ultimii 10 de ani.
În Statele Unite, Departamentul pentru Securitate Internă oferă miliarde de dolari pe an sub forma de subvenţii pentru agenţiile de stat locale, federale pentru a instala echipamente moderne de supraveghere video. De exemplu, orasul Chicago, a folosit o finanţare recenta de 5.1 milioane dolari pentru Securitate Internă pentru a instala o suplimentare de 250 de camere de supraveghere, şi a le conectala un centru de monitorizare centralizată, împreună cu reţeaua sa preexistente de peste 2000 de camere într-un program cunoscut sub numele de scutul virtual. Primarul orasului Chicago Richard Daley, a anunţat că Chicago va avea o camera de supraveghere la fiecare colţ de stradă de anul 2016.
Camere video Ip
O camera IP(Internet Protocol) este un tip de camera video digitala, utilizata de obicei pentru monitorizare video, şi care, spre deosebire de camerele video analogice cu circuit închis (CCTV) poate trimite şi primi date printr-o reţea sau Internet. Deşi cele mai multe camere care fac acest lucru sunt webcam-uri, termenul de „camera IP” este de obicei aplicat numai la cele utilizate pentru supraveghere video.
Există două tipuri de camere IP:
- Camere IP centralizate, care necesită un echipament Network Video Recorder (NVR), care are rolul de a gestiona înregistrarile video si/sau alarmele.
- Camere IP stand-alone, care nu necesită un echipament Network Video Recorder (NVR), astfel de camerele au posibilitatea de înregistrare direct la mediile de stocare digitale, cum ar fi flash drive, unităţile de hard disk sau medii de stocare atasate retelei.