Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Tabla zincata – recomandari ale specialistilor si informatii generale

Tabla-zincata

In acest articol, vei putea gasi cele mai importante recomandari pe care specialistii in constructii le ofer in legatura cu tabla zincata, iar in prima parte vei putea citi o serie de informatii generale despre acest material special.

Principalele lucruri pe care trebuie sa le stii despre tabla zincata

In primul rand, trebuie sa stii ca tabla zincata este realizata din otel, care a fost supus procesului de galvanizare pentru a fi protejat impotriva ruginirii.

Numele de „zincata”, este desprins de la faptul ca materialul finit este acoperit pe ambele fete cu un strat protector de zinc. Acoperirea acestui material se exprima in grame de zinc ce sunt aplicate pe un metru patrat material finit. Cu cat stratul protector de zinc are o grosime mai mare, cu atat rezistenta la coroziune este mai crescuta.

La durata de viata pe care o va avea aceasta contribuie din plin si mediul in care aceasta va fi utilizata. De exemplu, durata de viata va fi mai scazuta atunci cand aceasta este utilizata in zone industrializate, in comparatie cu zone rurale, in care aerul este mult mai putin poluat.

Tabla zincata se poate achizitiona la un pret foarte avantajos!

Este important de stiu ca durata de viata pe care o are tabla zincata este de 5-10 ori mai ridicata daca va fi utilizata in mediul interior, in comparatie cu cel exterior.

Tabla zincata are o rezistenta foarte buna la actiunea apei, zapezii, ghetii, prafului si asa mai departe datoria stratului protector de zinc cu care este acoperita. Acest lucru face ca si proiectele in care este utilizata sa fie unele rezistente si cu o durabilitate ridicata.

Acum, in partea a doua, vei putea afla cele mai importante sfaturi ale specialistilor cu privire la tabla zincata

1. Tabla zincata nu trebuie incalzita, deoarece isi va pierde din protectia anti-coroziva pe care o are

Atunci cand folosesti tabla zincata pentru a realiza anumite produse, specialistii recomanda ca prelucrarile mecanice sa fie realizate la rece pentru a nu deteriora stratul protector de zinc.

In cazul in care se alege varianta taierii cu flexul sau cu aparatul cu oxiacetilena, procesul va incalzii foarte tare materialul, iar stratul protector de zinc va fi in mod direct afectat si nu va mai putea fi reparat. Acest lucru va favoriza in mod direct aparitia ruginii de o parte si de alta a liniei de taiere.

2. Tabla zincata trebuie taiata fara a se utiliza procese care o incalzesc

Specialistii recomanda sa tai tabla zincata cu ajutorul ghilotinei, foarfecii sau sa folosesti oricare alt tip de proces care nu va incalzi acesteia. De asemenea, gaurirea este recomandat sa fie efectuata la rece prin decupare.

3. Nu se recomanda ca tabla zincata sa fie sudata

Atunci cand trebuie imbinata cu alte materiale specialistii spun ca acest proces sa fie realizat utilizand suruburi, nituri si asa mai departe, adica toate materialele care nu incalzesc tabla zincata.

Este recomandat ca aceasta sa fie sudata doar atunci cand aceasta este singura optiune, deoarece procesul de sudure va incalzi foarte tare materialul si implicit va distruge stratul protector de zinc. De asemenea, atunci cand se alege sudura, este recomandat ca dupa terminarea procesului, aceasta sa fie vopsita cu o vopsea bogata in zinc pentru a mai remedia pierderile.

Lasă un răspuns