TeleTRADE explica ce inseamna acela un „trader”

Provenind din limba engleza, termenul „trading” se traduce la noi prin „comert”; asadar, traderul va fi comerciant. Ca orice alt cuvant de asemenea importanta, si „trader” are un sens mult mai larg decat cel explicat aici. Ce face un trader, cat de rentabila este aceasta ocupatie si care este scopul acestuia veti afla citind acest articol.
In primul rand, un trader comercializeaza, in mare parte, hartii de valoare de tipul actiunilor, certificatelor si obligatiilor, dar si valuta sau metale pretioase. Comercializarea se produce pe pietele bursiere si pe pietele extrabursiere. De asemenea, traderul ia decizii de cumparare sau de vanzare si administreaza active. Ce face, insa, traderul modern? Avand un calculator si conexiune la Internet, traderul modern urmareste cotatiile valutare si desfasoara tranzactii, cu scopul se a obtine profit pentru sine sau pentru clientii sai si de a lua comisioane. In Romania, nasterea acestei meserii nu a fost intamplatoare, intrucat au aparut aici intreprinderi cu rentabilitati mari. Aceste intreprinderi au nevoie de specialisti care sa le investeasca capitalurile. Persoanele care au bani doresc sa-si investeasca economiile proprii, cu scopul de a obtine un nou venit. Toate necesitatile care vin la pachet cu tranzactionarea pe piata valutara au format ceea ce poate fi numit infrasctructura tradingului modern. Astfel, exista agentii care ofera consultanta, servicii de administrare a investitiilor, de investitii a capitalului dar si organizatii de studiere si instruire.
In aceasta afacere nu este vorba de noroc, pentru ca ea presupune mult mai multe lucruri si, mai ales, o cunoastere buna a pietei. Traderul trebuie sa fie capabil de niste prognoze exacte si s cunoasca situatiile economice si politice din mai multe tari, deoarece cursurile valutare sunt influentate de instabilitatea politica sau economica. Traderul trebuie, de asemenea, sa fie capabil sa ia decizii rapide, fara a sta pe ganduri. Emotii precum teama, frica nu trebuie sa existe in acest domeniu. Este important ca atunci cand castigi sa nu te relaxezi, spunand ca stii totul si ca totul va merge, in continuare, ca pe roate iar daca pierzi, sa nu te declari infrant. Inainte de toate, un trader trebuie sa aiba un plan de trading bine stabilit inainte si sa-l respecte cu strictete. Propria parere este importanta, asa ca este nevoie si de capacitatea de sustinere a propriului punct de vedere in fata majoritatii, care, probabil, gandeste altfel.
Daca ai cunostintele necesare in domeniu, afla ca aplicarea lor la momentul potrivit este mai importanta decat teoria. Expunerea continua la riscuri te poate debusola si da inapoi, insa, un trader bun stie ca riscurile exista in orice domeniu si trebuie luate ca atare. Operatiunile cele mai reusite sunt acelea in care actiunile sunt gandite in mod precis. El nu are voie sa se lase prada fricii, lacomiei sau altor lucruri asemena, deoarece esecul este garantat. Traderul este cel care stie, cunoaste dar care descopera mereu noi orizonturi.