Categorii

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.

Excelent

Articole informative de la a la z

Usile glisante: o alternativa interesanta pentru interior

Usile glisante sunt vazute ca o evolutie de la usile clasice cu balamale. Acestea sunt montate pe sine speciale si se deschid in lateral. Exista un numar de avantaje destul de substantiale pentru instalarea de usi glisante in interiorul locuintei dumneavoastra si in acest articol voim analiza cateva dintre acestea. Sunt stilate, sunt functionale, si exista pe piata o multime de materiale din care pot fi confectionate pentru a se potrivi ca o manusa casei in care locuiti. Fie ca alegeti o tamplarie pvc conventionala si usor de intretinut, fie ca optati pentru un lemn sofisticat, sticla pretentioasa sau chiar un material mai exotic, ca bambusul, suntem siguri ca dupa ce veti citi aceste avantaje veti lua in considerare usile glisante pentru a va renova casa.

Exista cateva tipuri pentru care puteti opta, in functie de designul camerei. Usile buzunar au un spatiu sapat pentru ele in perete, in care vor gliza atunci cand vor fi deschise. Acestea se folosesc in special in spatii foarte inguste, in care fiecare centrimetru conteaza.  Aici niste usi cu balamale, ar fi incomode si ineficiente. Tipul de usi Arcadia, are un panou fix si altul care gliseaza ori in fata, ori in spatele acestuia. Usile glisante de trecere sunt facute sa se deschida pe toata suprafata si de cele mai multe ori sunt intrebuintate ca usi de dulap, insa se potrivesc de minune si ca usi de camera. Usile plinate sunt tot usi glisante care sunt construite din mai multe panouri care se strang sub forma unui evantai cand dorim sa  deschidem usa.

Un alt avantaj adus de instalarea de usi glisante este ca acestea confera o deschizatura mai mare decat usile pe balamale. Puteti trece obiecte mai mari prin acestea iar avantajul este extrem de binevenit in perioada curateniei generale sau a renovarilor. Mobila nu mai trebuie sa fie dezmembrata si reinstalata si se pot plasa obiecte de mobilier si in  stanga usii, care de obicei era lasata libera pentru a se putea deschide usa la maximum.

Asadar, in afara de deschiderea mai larga, niste usi glisante imbunatatesc si spatiul de trafic de care usile cu balamale au nevoie pentru a fi inchise sau deschise. Cu alte cuvinte, spatiul functional creste. Mai ales in cazul usilor cu buzunar in perete, singurul spatiu aditional ocupat este cel detina sinelor pe care gliseaza usile. Zona din fata sau cea laterala for fi libere.

Utilizarea usilor glisante nu este limitata doar la usile dintre camere, ci acestea pot fi folosite si ca usi de cabinet, de dressing, de dulap sau de camara. Ba chiar ca usi de balcon.  Aceasta datorita tipurilor variate de materiale din care pot fi facute, care variaza de la metal pana la sticla. Stilca creste luminozitatea si da impresia unui spatiu mai larg, dar are ca dezavantaj transparenta. Insa in ziua de astazi i se pot adauga tot felul de efecte, ba chiar si imprimeuri colorate. Nu exista limite pana unde poate sa mearga personalizarea.

Pentru ca sunt functionale si personalizabile, usile glisante nu se vor demoda niciodata, indifirent daca ai de-a face cu un decor modern sau cu unul clasic. Daca doresti sa schimbi designul camerei, poti gasi usor pe internet tot felul de solutii si idei practice despre cum sa integrezi niste usi glisante in decor si sa obtii un aspect de invidiat pentru camera ta.

Lasă un răspuns